ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    7 βιβλία για τις διακοπές και το φετινό καλοκαίρι

    Ποιο βιβλίο να διαβάσεις φέτος το καλοκαίρι; Σου έχω πολλές επιλογές σε μυθιστορήματα ενηλίκων αλλά και νεανικά. Βιβλία για τις διακοπές με ρομαντικούς ήρωες, με ήρωες που το τραβάνε το ζόρι τους ή βιβλία με έντονες υποθέσεις που σε κρατήσουν ξάγρυπνη. Ελπίζω κάπου να πιάσω το γούστο σου και να σε ευχαριστήσω με τις επιλογές που έκανα με μερικά από τα αγαπημένα βιβλία που διάβασα φέτος την άνοιξη και το καλοκαίρι.

    Αλλά για να τα πάρω λίγο από την αρχή! Εκεί που μέσα στη χρονιά είχα βρει τον ρυθμό μου και έφτιαχνα και βιντεάκια με τα αγαπημένα μου βιβλία κάπου κουράστηκα και ενώ συνέχισα να διαβάζω αρκέστηκα στο να ανεβάζω κάποια stories. Ξέρω όμως ότι με αυτό τον τρόπο τα βιβλία δεν “φτάνουν” σε όλους σας και πραγματικά νιώθω ενοχές που δεν τους αφιερώνω περισσότερο χρόνο.

    Και όχι μην σκεφτείς ότι οι ενοχές είναι προς τους εκδοτικούς ή τους συγγραφείς. Είναι κάτι παραπάνω από αυτό! Τα βιβλία μου κρατάνε πάρα πολύ ωραία συντροφιά. Είναι η ξεκούραση μου, η χαλάρωση μου, το ταξίδι μου σε κόσμους διαφορετικούς. Είναι η γνώση μου και ένα σημείο συζήτησης με φίλους και την οικογένειά μου. Τα βιβλία είναι πολύ περισσότερα από ένα ανάγνωσμα. Για αυτό νιώθω ότι τους “οφείλω” λίγη περισσότερη φροντίδα.

    Υπό αυτή την έννοια της φροντίδας, πάμε να δούμε μερικά από τα αγαπημένα βιβλία της τελευταίας σεζόν.

    Βιβλία ενηλίκων – Βιβλία για το καλοκαίρι και τις φετινές σου διακοπές

    Η θεωρεία (σχεδόν) των πάντων – Kara Gnodde

    Ενα τρυφερό, ευφυές μυθιστόρημα για τις αδερφικές σχέσεις αλλά όχι μόνο. Για τις αλλaγές στη ζωή μας, για την τόλμη που χρειάζεται να έχουμε αλλά και για τα εμπόδια που θα έρθουν. Υπάρχουν αυτοί που θα θέλουν να τα λύσουν με μαθηματικό τρόπο και αυτοί που θέλουν να εμπιστευτούν την καρδιά τους. Εσύ τι τύπος είσαι;

    Προσωπικά το απόλαυσα! Ήταν κάτι παραπάνω από ένα feel good μυθιστόρημα καθώς η πλοκή του ήταν ενδιαφέρουσα με twists και ένταση σε ορισμένα σημεία!

    Και έζησαν πέντε – Holly Jackson

    Οχτώ ώρες, έξι φίλοι μέσα σε ένα τροχόσπιτο και μια κόκκινη κουκίδα να τους σημαδεύει. Ένα μυστικό που πρέπει να αποκαλυφθεί αλλά κανείς δεν θέλει να ομολογήσει. Τελικά θα είναι ένα το μυστικό ή πολλά περισσότερα; Έχουν μέχρι την αυγή για να αποφασίσουν ποιος θα το πει και ποιος θα θυσιαστεί για τους άλλους.

    Την Holly Jackson την γνώρισα μέσα από το βιβλίο της Οδηγός Φόνων για Καλά Κορίτσια και ομολογώ ότι δεν με απογοήτευσε ούτε αυτή την φορά. Μάλιστα το συγκεκριμένο βιβλία είναι όντως θρίλερ (και νεανικό θα το έλεγα) και προσωπικά ήταν σαν να έβλεπα ταινία. Η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά και δεν ήθελα να το αφήσω από τα χέρια μου.

    Βιβλία ενηλίκων για τις διακοπές και φέτος το καλοκαίρι

    Όλα γύρω από σένα – Ρόμπιν Λι

    Στα τριάντα εννιά της, η Σολέν είναι μια αφοσιωμένη διαζευγμένη μητέρα και πολύ καλή δουλειά. Όταν εμφανίζεται μπροστά της αναπάντεχο διάσημος αγαπημένος τραγουδιστής της κόρης της ξεκινάει μια θυελλώδης σχέση που κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξεις. Θα μπορέσει η Σολέν να αφεθεί στον έρωτα ή θα επηρεαστεί από τα media και το τι λέει ο κόσμος;

    Αυτό το βιβλίο ήταν το highlight του περσινού μου καλοκαιριού. Μια ιστορία έρωτα που με συνεπήρε. Το προτείνω αν θέλεις να διαβάσεις κάτι δυνατό αλλά σε προετοιμάζω ότι έχεις και αρκετές πικάντικες σκηνές. Αν δεν σε ενοχλεί τότε πρέπει να το αποκτήσεις. Προσωπικά δεν ήθελα να τελειώσει και φέτος που βγήκε η ταινία εννοείται ότι την απόλαυσα εξίσου. Ή για να είμαι ειλικρινής σχεδόν εξίσου καθώς στο βιβλίο πάντα ο καθένας βάζει τις δικές του πινελιές. Ωστόσο θεωρώ ότι η ταινία είναι αρκετά κοντά στο πρωτότυπο.

    Λάθος μέρος – Λάθος στιγμή – Gillian Mcallister

    Ξάγρυπνη περιμένεις τον γιο σου. Έχει αργήσει. Εκεί που κοιτάζεις από το παράθυρο, τον βλέπεις. Συνειδητοποιείς ότι δεν είναι μόνος. Ένας ακόμη άντρας. Ο γιος σου σηκώνει το όπλο και τον σκοτώνει! Ο γιος σου στην φυλακή και εσύ γυρνάς σπίτι και αποκοιμιέσαι. Όταν ξυπνάς όμως… είναι πάλι χθες! Και μετά ξαναξυπνάς και είναι προχθές! Γιατί συμβαίνει αυτό; Τι απαντήσεις πρέπει να αναζητήσεις για να λυθεί το μυστήριο και φυσικά να σώσεις τον γιο σου!

    Το βιβλίο αυτό μου το πρότεινε η αδερφή μου και έπεσε μέσα! Μου άρεσε πολύ παρόλο που η πλοκή είναι φαντασίας. Θυμίζει, ξέρετε, την μέρα της μαρμότας αλλά με μεγαλύτερο σασπένς και πλοκή. Το απόλαυσα και εννοείται ότι δεν πρόβλεψα το τέλος! Ωραία πλοκή που θα σας κρατήσει ενδιαφέρουσα συντροφιά το καλοκαίρι.

    Βιβλία ενηλίκων για τις διακοπές και φέτος το καλοκαίρι

    Όλα θα πάνε καλά … ή και όχι – Meg Mason

    Κάτι δεν πάει καλά με την Μάρθα εδώ και καιρό. Έπειτα από αμέτρητους γιατρούς, θεραπείες και φάρμακα δεν ξέρει γιατί δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι και όλα της φταίνε απομακρύνοντας ακόμα και τα αγαπημένα της πρόσωπα. Τώρα που έκλεισε τα σαράντα μήπως ήρθε η ώρα να κάνει μια ανασκόπηση της ζωή της;

    Ένα γλυκόπικρο βιβλίο με αρκετή δόση χιούμορ που σίγουρα δεν θα σας καταθλίψει. Αντίθετα έχει την μαγική ικανότητα να σας κάνει να δείτε τα πάντα πιο φωτεινά και αισιόδοξα. Είναι ένα έξυπνο βιβλίο που ενώ μιλάει για τις ψυχικές ασθένειες, δεν αφήνει τον αναγνώστη να νιώσει λύπηση. Είναι ειλικρινές, ευαίσθητο και θα έλεγα ότι λειτουργεί σε πολλά επίπεδα για αυτό και είμαι σίγουρη ότι θα το απολαύσετε.

    Ένας πολύ ευχάριστος φόνος – Julia Seales

    Η Μπεατρίς Στιλ απέχει πολύ από τον όρο “σωστή δεσποινίδα”. Αρέσκεται να διαβάζει για εγκλήματα και να βρίσκει λύσεις σε προβλήματα. Όταν λοιπό ο περιζήτητος εργένης της περιοχής θα παρευρεθεί στον φθινοπωρινό χορό αλλά θα πέσει νεκρός, η Μπεατρίς μαζί με άλλους καλεσμένους θα παγιδευτούν σε μία έπαυλη αναζητώντας τον δολοφόνο. Άσπονδοι φίλοι, οι αδερφές της κι ένας αχώνευτος ντεντέκτιβ θα είναι συνοδοιπόροι της σε αυτό το κυνήγι του ενόχου.

    To βιβλίο με εξέπληξε ευχάριστα στην πορεία καθώς η αλήθεια είναι ότι για να γίνει ο φόνος πέρασε και το ένα τρίτο του βιβλίου. Αλλά μην σας αποθαρρύνει αυτό γιατί η αρχή είναι ουσιαστικά αυτή που θα σας δώσει την βάση για να κατανοήσετε τους χαρακτήρες και να μπείτε στο κλίμα της εποχής, της τοποθεσίας και της πλοκής γενικότερα. Όντως μου θύμισε αρκετά Αγκάθα Κρίστι καθώς οι χαρακτήρες είναι πολυδιάστατοι και η πλοκή δεν σταματάει βρίσκοντας τον πρώτο ένοχο!

    Βιβλία ενηλίκων για τις διακοπές και φέτος το καλοκαίρι

    Ο Μυστηριώδης Επισκέπτης – Nita Prose

    Το δεύτερο βιβλίο της αγαπημένης μας καμαριέρας Μόλι, η οποία με την ικανότητά της στην καθαριότητα και στην εύρεση ενόχων ανελίχθηκε στην κλίμακα του πεντάστερου Ρίτζενσι Γραντ και έγινε Αρχικαμαριέρα. Ένα νέο έγκλημα όμως θα έρθει να ταρακουνήσει τον τακτοποιημένο κόσμο της! Ωστόσο η ταυτότητα του δολοφονημένου συγγραφέα δεν της είναι άγνωστη. Ένα κουβάρι αναμνήσεων θα ξετυλιχθούν και θα την βοηθήσουν για ακόμη μία φορά να εξιχνιάσει ένα έγκλημα.

    Αγαπημένη Nita Prose και πόσο πιο αγαπημένη η Μόλι, ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας του βιβλίου. Θες να την αγκαλιάσεις, να την ταρακουνήσεις, να την συμπονέσεις… και σίγουρα να την αγαπήσεις. Είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας που σίγουρα κρύβει πίσω του και κάποια νοητική διαφορά με τους υπόλοιπους ανθρώπους αλλά πιστεύω ότι το βιβλίο είναι πολύ περισσότερο από αυτό. Οι ιδιαιτερότητές της σε συνδυασμό με την έξυπνη πλοκή θα σας κρατήσουν μια ευχάριστη παρέα φέτος το καλοκαίρι.

    Βιβλία ενηλίκων για τις διακοπές και φέτος το καλοκαίρι

    Διαβάστε περισσότερα:

    Θα χαρώ να μου αφήσετε κάποιο σχόλιο αν έχετε διαβάσει κάποιο από αυτά ή αν σας έπεισα να αγοράσετε ένα ή και περισσότερα για το φετινό καλοκαίρι που θα σας συντροφεύει στις διακοπές σας.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης