ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ποιο βιβλίο να διαβάσει το παιδί μου το καλοκαίρι; (βιβλία για παιδιά 9 ετών και άνω)

    Αν αφήναμε να απαντήσει ένα παιδί που δεν αγαπάει το διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων θα έλεγε ΚΑΝΕΝΑ! Αν απαντούσε όμως ένα παιδί που του αρέσουν τα βιβλιοπωλεία, τα μυθιστορήματα, τα κόμικ, τα χιουμοριστικά ή τα αισθηματικά βιβλία, τότε σίγουρα θα ήξερε τι να απαντήσει. Ή και να μην ήξερε, θα σας ζητούσε να το πάτε σε ένα βιβλιοπωλείο να διαλέξει ή να δανειστεί από την βιβλιοθήκη της περιοχής σας ή ακόμα και από κάποιον φίλο του. Για αυτά τα παιδιά σήμερα σας έχουμε κάποιες προτάσεις με ήρωες που ίσως ξέρουν και έχουν αγαπήσει ή με καινούργιους που θα ήθελαν να γνωρίσουν. Προτάσεις για βιβλία για παιδιά 9 ετών και άνω … βιβλία για το καλοκαίρι τους

    Να επισημάνω εδώ ότι ακόμα κι αν το παιδί σας δεν είναι φαν του διαβάσματος δεν είναι κακό να του δώσετε κάποια επιλογή σε περίπτωση που δίπλα στη θάλασσα του ξυπνήσει η επιθυμία για λίγη χαλάρωση!

    Βιβλία για το καλοκαίρι

    Το Μεγάλο Σύμπαν του Όλιβερ – Χόρχε Τσαμ – 9+

    O Όλιβερς είναι ένα 12χρονο αγόρι που θέλει να γίνει αστροφυσικός και λατρεύει να βομβαρδίζει τον δάσκαλό του με ρωτήσεις και να εξηγεί τις απαντήσεις στους φίλους του, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να βγάλει άκρη με τη ζωή στο νέο του σχολείο.

    Ποιο βιβλίο να διαβάσει το παιδί μου το καλοκαίρι; (βιβλία για παιδιά 9 ετών και άνω)

    Τρίξι Πικλ – Η τιμωρός της τέχνης και η Μυστηριώδης μόλυνση – Όλαφ Φαλάφελ – 9+

    Αν είσαι η μοναδική καλλιτεχνική “σχεδόν υπερηρωίδα” του κόσμου, δεν βαριέσαι ποτέ. Η Τρίξι Πικλ έχει βάλει στόχο να ανακαλύψει γιατί όλοι αρρωσταίνουν. Ίσως καταφέρει να βρει κάποια καλλιτεχνική έμπνευση από τα έργα του Μποτιτσέλι και να λύσει το μυστήριο.

    Ντεντέκτιβ Κλουζ – Ψηλά τα χέρια – 8+

    Ο Κλουζ δεν ασχολείται με ένοπλες ληστείες και φόνους. Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι η δουλειά του είναι βαρετή. Ακόμα και χωρίς πιστόλια και μαχαίρια, υπάρχουν στιγμές που του επαγγελματία ντετέκτιβ τού κόβεται η χολή…

    Ποιο βιβλίο να διαβάσει το παιδί μου το καλοκαίρι; (βιβλία για παιδιά 9 ετών και άνω)

    Πιζάζ – Σόφι Χεν – 9+

    Το τρίτο βιβλίο της χιουμοριστικής σειράς από την ταλαντούχα συγγραφέα και εικονογράφο Σόφι Πεν. Η μικρή Πιζάχ μιλάει για τα βάσανα του να είσαι σούπερ ήρωας σε ένα απίθανο βιβλίο-κόμικ-ημερολόγιο.

    Είμαστε και οι πρώτοι – Γίργκεν Μπανσέρους – 10+

    Δυο παιδιά συνδέονται με μια φιλία που δεν είναι συνηθισμένη ανάμεσα σε αγόρια και κορίτσια. Η Αφροδίτη, που έχει υπέροχη φωνή, κι ο Μπεν, που παίζει κιθάρα, φτιάχνουν μαζί με τον Μάτσε στα ντραμς ένα συγκρότημα: «Τα Παιδιά της Αφροδίτης».

    Ποιο βιβλίο να διαβάσει το παιδί μου το καλοκαίρι; (βιβλία για παιδιά 9 ετών και άνω)

    Οι άθλοι του Ηρακλή Μπιλ – Γκάρι Ντ. Σμιθ – 11+

    Μπορούμε να διδαχθούμε σήμερα κάποια πράγματα από τις αρετές, αλλά και τα λάθη του μυθικού Ηρακλή; Ο Ηρακλής Μπιλ πάντως σίγουρα έχει να μας διδάξει πολλά.

    Τα χρονικά της ανατριχίλας Πρόσεχε μην σε γδάρουν! – Σέρτζιο Νούντλι – 11+

    Ο Πάντρεγκ και οι φίλοι του μαθαίνουν για το Τερατούργημα, ένα τέρας που δημιούργησε ο Βίκτορ Φρανκεστάιν και ξεκινούν για τις κατακόμβες του Παρισιού σε αναζήτηση πληροφοριών. Στην πορεία συναντούν κάθε λογής τέρατα και θα χρειαστεί να επιστρατεύουσυν το θάρρος και τις ικανότητές τους.

    Ποιο βιβλίο να διαβάσει το παιδί μου το καλοκαίρι; (βιβλία για παιδιά 9 ετών και άνω)

    Διαβάστε περισσότερα:

    Η αλήθεια είναι ότι στο Ανθομέλι θα βρείτε πολλές αναρτήσεις με παιδικά βιβλία αλλά ξέρετε πως είναι τα παιδιά! Θέλουν τα βιβλία τελευταίας κυκλοφορίας, αυτά που βλέπουν στις διαφημίσεις ή διαβάζουν οι φίλοι τους. Οπότε αν μπορέσετε φέτος πάρτε τους το βιβλίο που θέλουν και γιατί όχι δείξτε τους αυτή την ανάρτηση και αν τους κάνει κάτι κλικ, κάντε κι εσείς κλικ πάνω στο μπλε κουτάκι και παραγγείλετε το βιβλίο τους διαδικτυακά μέσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο που σας προτείνουμε.

    Τα δικά μας παιδιά μεγάλωσαν και πλέον κάνουν τις δικές τους επιλογές, όποτε φυσικά έχουν χρόνο, Μεγάλωσαν όμως μέσα στα βιβλίο και για αυτό είμαστε πολύ χαρούμενες. Εύχομαι το ίδιο και για τα δικά σας παιδιά! Τα βιβλία είναι ένα δώρο που μόνο όταν μεγαλώσουν θα καταλάβουν την αξία τους.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης