ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Συνδυασμοί τροφών που χορταίνουν και είναι ιδανικοί για το καλοκαίρι

    Ο ρόλος του συνδυασμού των τροφών είναι μεγάλος και πολλές φορές δε λαμβάνει την προσοχή που του αρμόζει. Ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο, όπου λίγο-πολύ οι διατροφικές συνήθειες αλλάζουν, είναι πολύ πιθανό να αισθανθείτε ότι δεν έχει επέλθει κορεσμός, ακόμα κι αν έχετε φάει ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Πού θα πρέπει λοιπόν να επιστήσετε περισσότερο την προσοχή σας; Μα φυσικά στο ποιοι συνδυασμοί τροφών χορταίνουν!

    Αυτό το σπουδαίο “πάντρεμα” των διαφόρων συστατικών, όχι μόνο θα δώσει ένα boost στον οργανισμό, αλλά και θα αφήσει το στομάχι χορτάτο. Αυτό το άρθρο λοιπόν, θα αποτελέσει τον ιδανικό οδηγό και θα σας κατευθύνει στα πιο σωστά και ισορροπημένα γεύματα και υγιεινά διατροφικά “μονοπάτια”!

    Χορταστικά γεύματα για το καλοκαίρι

    1.  Σαλάτα με κοτόπουλο

    Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, συνήθως τείνουν να αποκλείουν πολλές διατροφικές επιλογές. Η αίσθηση της δυσφορίας και της κόπωσης αυτή την εποχή είναι σχεδόν αναπόφευκτη, οπότε είναι σημαντικό να καταφεύγετε σε γεύματα, τα οποία θα σας δίνουν επάρκεια απ’ όλα τα συστατικά που χρειάζεστε.

    Οι σαλάτες αποτελούσαν πάντα μια εξαιρετικά δροσερή κι ελαφριά επιλογή για το καλοκαίρι και σε συνδυασμό με κάποιο κρεατικό, δημιουργούν ένα πλήρες πιάτο, το οποίο μπορεί άνετα να αποτελέσει και το κυρίως γεύμα της ημέρας. Για τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, προτιμήστε το κοτόπουλο και συνδυάστε το με μαρούλι, το οποίο αποτελεί μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών. Μαζί πετυχαίνουν τον κορεσμό, ενώ συνάμα συμβάλουν και στην υγεία του γαστρεντερικού συστήματος!

    Συνδυασμοί τροφών που χορταίνουν και είναι ιδανικοί για το καλοκαίρι - πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο

    2.   Ψάρι με λαχανικά

    Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εισάγετε τη μεσογειακή διατροφή στο διατροφολόγιό σας, από το να προσθέσετε την κατανάλωση ψαριού. Τα ψάρια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως είναι οι πρωτεΐνες, τα ανόργανα άλατα, το ασβέστιο, ο ψευδάργυρος και το σελήνιο. Ο σολωμός, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 και “κοντράρει” ακόμα και το κοτόπουλο στο δείκτη κορεσμού.

    Μιας κι οι θερινοί μήνες υπαγορεύουν τα πιο ελαφριά γεύματα, τα λαχανικά έχουν αποδειχθεί ένας πραγματικός διατροφικός σύμμαχος, ο οποίος είναι πλούσιος σε βιταμίνες κι αντιοξειδωτικά. Την ίδια στιγμή, η επάρκειά τους σε φυτικές ίνες μπορεί να σας χορτάσει σε ικανοποιητικό βαθμό, χωρίς να σας βαρύνει ή να σας αφήσει πεινασμένους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με λαχανικά όπως τα παντζάρια κι οι αγκινάρες, θα νιώσετε αμέσως την ευεργετική τους δράση στο πεπτικό σας σύστημα!

    3.  Γιαούρτι με μπανάνα και μέλι

    Όσο ανεβαίνει ο υδράργυρος, άλλο τόσο ο οργανισμός “ζητάει” τρόφιμα, τα οποία “δροσίζουν” τον ουρανίσκο, χωρίς να αφήνουν το στομάχι ανικανοποίητο. Όσο ολοκληρωμένα κι αν είναι τα κυρίως γεύματα της ημέρας, είναι σημαντικό να υπάρχουν και μερικά σνακ, τα οποία είναι υγιεινά, γευστικά, αλλά και χορταστικά. Ένα από αυτά είναι και το γιαούρτι με μπανάνα, ένας άκρως ενδυναμωτικός συνδυασμός, ο οποίος πετυχαίνει τον κορεσμό και παρέχει στο σώμα τα συστατικά που χρειάζεται.

    Το γιαούρτι είναι μια βασική πηγή πρωτεΐνης, ενώ η μπανάνα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και φυτικές ίνες, στοιχεία που “γεμίζουν” το στομάχι.  Μάλιστα, αν θέλετε να πετύχετε τον καλύτερο κορεσμό, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο μέλι. Μιας κι οι μπανάνες περιέχουν ινσουλίνη, το γιαούρτι μαζί με το μέλι θα σταθεροποιήσουν τα επίπεδά της, χωρίς να “εκτοξεύσουν” το σάκχαρο σας!

    Συνδυασμοί τροφών που χορταίνουν και είναι ιδανικοί για το καλοκαίρι - γιαούρτι με φρούτα και βρώμη

    Διαβάστε περισσότερα:

    4.  Ψωμί ολικής αλέσεως με αβοκάντο και αβγό

    Για εκείνα τα πρωινά που θέλετε ένα ισορροπημένο, εύκολο, αλλά και απολαυστικό γεύμα, το ψωμί ολικής αλέσεως σε συνδυασμό με αβοκάντο και αβγό, είναι η ιδανική λύση. Το ψωμί ολικής δεν έχει μόνο υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, αλλά ανήκει και στους αργούς υδατάνθρακες. Αυτό επιφέρει ακόμα πιο γρήγορα τον κορεσμό και θα σας κάνει να αισθάνεστε χορτασμένοι για περισσότερη ώρα.

    Παράλληλα, η ίδια η σύσταση του αβγού, με την επάρκειά του και στα εννέα απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό, την τοποθετεί στην κατηγορία των πλήρων τροφίμων. Η περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνη, ελέγχει το αίσθημα της πείνας και χορταίνει το στομάχι. Από την άλλη, το αβοκάντο, είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, λιπαρά και φυτικές ίνες που όχι μόνο συνεισφέρουν στην εντερική υγεία και στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, αλλά κι οδηγούν σε καλύτερο κορεσμό. Σίγουρα, αυτός ο θρεπτικός συνδυασμός θα προκαλέσει ένα τέλειο, ελαφρύ, υγιεινό κι απολαυστικό ξεκίνημα κατά τις καλοκαιρινές μέρες!

    Οι συνδυασμοί τροφών είναι πιο πολύτιμοι απ’ όσο νομίζετε. Φέτος το καλοκαίρι, ανακουφίστε το στομάχι σας με τις γευστικές, αλλά κι υγιεινές προτάσεις μας κι αισθανθείτε αμέσως ένα μοναδικό αίσθημα πληρότητας!

    Pin it for later

    Συνδυασμοί τροφών που χορταίνουν και είναι ιδανικοί για το καλοκαίρι 3

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης