ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τα 7 καλύτερα κάμπινγκ στην Ελλάδα για οικογένειες

    Με αρκετά χρόνια στο ενεργητικό μας στην κατηγορία ταξίδια με αυτοκινούμενο ή τροχόσπιτο και μεγάλη εμπειρία στον τομέα του κάμπινγκ, σήμερα θελήσαμε να μεταλαμπαδέψουμε αυτή μας την αγάπη και σε εσάς και να σας προτρέψουμε να δοκιμάσετε αυτό τον εναλλακτικό τρόπο διακοπών. Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλοί που ούτε να το σκεφτούν θέλουν, οπότε αυτή η ανάρτηση δεν είναι για αυτούς. Είναι για όσους το σκέφτονται καιρό ή θέλουν να το δοκιμάσουν και να ζήσουν την ελευθερία των διακοπών σε ένα οργανωμένο κάμπινγκ. Οπότε έπειτα από δική μας έρευνα αλλά και από ερωτήσεις που κάναμε στους αναγνώστες μας, τα 7 καλύτερα κάμπινγκ για οικογένειες στην Ελλάδα είναι τα παρακάτω.

    Our camping story

    Πριν όμως από αυτό, ένα μικρό story telling:

    Από τότε που οι γονείς μας, το μακρινό 1985, αγόρασαν το πρώτο τους τροχόσπιτο, η ζωή μας πήρε μια διαφορετική τροπή. Από τη σκηνή και το ελεύθερο κάμπινγκ μπήκαν στη ζωή μας τα ταξίδια με έναν τρόπο που μόνο όποιος έχει τροχόσπιτο ή αυτοκινούμενο μπορεί να καταλάβει. Έχοντας το προνόμιο τα καλοκαίρια να μην εργάζονται (μπαμπάς εκπαιδευτικός) ή να προσαρμόζουν τα ωράριά τους (μαμά ελεύθερος επαγγελματίας), κάθε χρόνο ετοίμαζαν ένα μεγάλο ταξίδι για όλους μας. Με τον τρόπο αυτό είδαμε αρκετές πόλεις της Ευρώπης αλλά και επισκεφτήκαμε πολλούς προορισμούς στην Ελλάδα.

    Έπειτα από κάποια χρόνια, επηρεασμένοι από συγγενείς μας που είχαν αράξει σε κάποιο κάμπινγκ στην Χαλκιδική κι επειδή εμείς είμασταν ήδη έφηβες και αναζητούσαμε κάτι πιο ζωντανό και πιο σταθερές καλοκαιρινές παρέες, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε και αυτές τις διακοπές και η αλήθεια είναι ότι, κυρίως εμείς ως παιδιά, κολλήσαμε. Το κάμπινγκ ήταν ο Αρμενιστής, στην Σιθωνία, το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, και όλη την χρονιά περιμέναμε την ώρα που θα εισπνεύσουμε την γνώριμη μυρωδιά των καλύτερων μας καλοκαιριών, θα συναντήσουμε τις παρέες μας και θα απολαύσουμε στιγμές ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης.

    Στην πορεία, και αφού πέρασαν τα χρόνια με τέλειες αναμνήσεις, ανεμελιά, παιχνίδι, βουτιές και πόσα ακόμη που έχω να θυμάμαι, για μένα έκλεισε κάπως αυτός ο κύκλος. Όχι, όμως για την Κατερίνα που πήραν όλο το know-how από τους γονείς μας και μεγάλωσαν και τα δικά τους παιδιά με τον ίδιο τρόπο… την απόλυτη ελευθερία και παιχνίδι στις διακοπές.

    Αγόρασαν το δικό τους τροχόσπιτο το οποίο έστηναν αρχικά στον Αρμενιστή και αργότερα στο Σάνι, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, για όλη τη σεζόν. Έτσι, από τον Μάιο ως τον Σεπτέμβριο απολάμβαναν τις διακοπές τους δίπλα στην θάλασσα με όλες τις ανέσεις, όσο κι αν αυτό ακούγεται υπερβολικό για κάποιους, αφού ήταν άψογα οργανωμένοι. Τα παιδιά έκαναν τις δικές τους παρέες και έφτασαν στην εφηβεία τους να ζουν αυτό που κι εμείς ζήσαμε παλιότερα να κάνουν και μόνα τους διακοπές με τους φίλους τους στο camping.

    Δείτε κάποιες στιγμές μας στο camping από τα προηγούμενα χρόνια:

    Από την άλλη οι γονείς μας αγόρασαν ένα αυτοκινούμενο με το οποίο προτιμούσαν προορισμούς του εξωτερικού το καλοκαίρι γιατί είχαν πλέον χορτάσει την θάλασσα, ήθελαν περισσότερη δροσιά αλλά και γνωριμία με νέους προορισμούς.

    Να μην τα πολυλογώ, από εμάς δεν θα ακούσετε αρνητικό για τις διακοπές σε κάμπιγνκ… ίσως μόνο ότι κάποια καλοκαίρια σε δεσμεύουν και δεν ανοίγεις τα φτερά σου σε άλλους προορισμούς… ίσως! Αλλά, εσάς σας εύχομαι να έχετε την οικονομική δυνατότητα να τα συνδυάσετε όλα! Οπότε πάμε να δούμε κάποια από τα οργανωμένα κάμπινγκ που είναι δημοφιλή στην Ελλάδα για οικογένειες αλλά και νέους.

    Κάμπινγκ στην Ελλάδα για οικογένειες

    Αρμενιστής (Χαλκιδική)

    Τον Αρμενιστή τον ξέραμε όπως ήταν παλιά. Κάποια στιγμή, πριν κάποια χρόνια σταματήσαμε να πηγαίνουμε γιατί η αλλαγή που ήθελαν οι ιδιοκτήτες να κάνουν δεν μας κάλυπταν. Επίσης, θεωρήθηκε από την οικογένεια λίγο μακρινός προορισμός για εβδομαδιαία πήγαινέλα. Κακά τα ψέματα οι επιλογές της κάθε οικογένειας εξαρτώνται και από την εργασία των γονιών. Ωστόσο στο camping αυτό έχουμε περάσει τα ωραιότερα καλοκαίρια της ζωής μας και ακόμα πιστεύω ότι σαν τη θάλασσα του, δεν έχουμε βρει πουθενά!

    Τα 7 καλύτερα κάμπινγκ στην Ελλάδα για οικογένειες

    Πλέον, ο Αρμενιστής θεωρείται ένα από τα καλύτερα κάμπινγκ στην Ελλάδα, αν όχι το καλύτερο, με τα όρια μεταξύ camping και glamping να μην είναι ευδιάκριτα. Διαλέξτε από νωρίς ένα από τα έτοιμα τροχόσπιτα, τις τροχοβίλες, τα Bungalows και τις Glamping σκηνές που έχει ή πηγαίνετε με το δικό σας τροχόσπιτο ή αυτοκινούμενο και απολαύστε τα πιο μαγικά νερά που υπάρχουν στην Ελλάδα. Εννοείται ότι διαθέτει όλα τα κομφόρ, εξαιρετική θέα στο βουνό Άθως, εστιατόρια, σούπερ μάρκετ, καφέ, beach bar κ.α. Βρίσκεται στην Σιθωνία Χαλκιδικής (2ο πόδι) πριν από την Σάρτη.

    Δείτε εδώ το camping και τι επιλογές έχετε.

    Αγία Άννα (Β. Εύβοια)

    Στο Club Agia Anna ήταν να πάμε πριν την πανδημία αλλά δυστυχώς μετά τη λήξη της δεν τα καταφέραμε έως και σήμερα. Έχοντας δει όμως τι υπέροχο μέρος είναι δεν μπορώ να μην το βάλω στη λίστα. Πραγματικά τα παιδιά σε αυτό τον χώρο θα περάσουν υπέροχα. Όπως και στον Αρμενιστή, έτσι κι εδώ έχετε την επιλογή πολλών καλοκαιρινών καταλυμάτων (εκτός κι αν έχετε δικό σας) και σε πολλά πακέτα συμπεριλαμβάνεται ακόμα και το φαγητό. Διαθέτει 3 πισίνες, μπαρ, εστιατόρια και κινηματογράφο για παιδιά. Ένα απόλυτο family friendly camping με πολλές δωρεάν διοργανώσεις και παιχνίδια για τα παιδιά. Όσο για την παραλία της είναι η μεγαλύτερη βοτσαλωτή παραλία στην Εύβοια

    Δείτε εδώ τι επιλογές έχετε στο Club Agia Anna

    Τα 7 καλύτερα κάμπινγκ στην Ελλάδα για οικογένειες

    Fournias Beach Camping (Κυλλήνη)

    Το συγκεκριμένο camping μας το πρότειναν, να το συμπεριλάβουμε στο άρθρο μας, μαμάδες που το επισκέπτονται αρκετά χρόνια και πραγματικά είναι πολύ ευχαριστημένες. Πρόκειται για μια όαση, όπως μας είπαν, που τα παιδιά ζουν την απόλυτη καλοκαιρινή ελευθερία. Όπως και στα παραπάνω, υπάρχουν θέσεις για σκηνές και τροχόσπιτα αλλά υπάρχουν και bangalows για όσους δεν διαθέτουν εξοπλισμό. Στον χώρο του Fournias beach camping θα βρείτε επίσης εστιατόρια, χώρο για παιχνίδι και φυσικά ανοιχτή παραλία για όλους.

    Κι άλλα κάμπινγκ στην Ελλάδα για οικογένειες

    NISi (Ράχες)

    Παρόλο που το NISI δεν είναι το απόλυτο family friedly camping είναί σίγουρα family welcome. Οι σκηνές και τα καταλύματα που θα βρείτε είναι αρκετά εναλλακτικά σε σχέση με άλλα κάμπινγκ αλλά αυτό το κάνει και ενεργό μέλος στην κατηγορία του βιώσιμου τουρισμού. Στον χώρο μπορείτε να βρείτε επιλογές φαγητού και πρωινού αλλά και αθλητικών δραστηριοτήτων.

    Δείτε το NISi ή κάντε την κράτησή σας εδώ.

    Τα 7 καλύτερα κάμπινγκ στην Ελλάδα για οικογένειες

    Zaritsi (Τυρός Αρκαδίας)

    To Zaritsi είναι ένα ακόμα κάμπινγκ που μας πρότειναν μαμάδες αναγνώστριες και ομολογώ ότι δεν το είχα ξανακούσει. Βρίσκεται στον Τυρό Αρκαδίας και τα νερά άκουσα ότι είναι πεντακάθαρα και υπέροχα. Εδώ δεν έχετε τόσες πολλές επιλογές σε διαμονή καθώς θα πρέπει να έχετε το δικό σας μέσο (σκηνή, τροχόσπιτο, αυτοκινούμενο) αλλά εννοείται ότι προσφέρονται όλες παροχές που θα βρείτε και στα υπόλοιπα κάμπινγκ, όπως εστιατόρια, μπάνια, νεροχύτες κ.α. Επιπλέον διοργανώνονται πολλά event για τα παιδιά. Το camping απέχει 180 km από την Αθήνα, 71 km από την Τρίπολη, 72 km από το Άργος και 30 km από το Άστρος.

    Gytheion Bay (Μαυροβούνι, Γύθειο)

    Άλλο ένα κάμπινγκ που παραπέμπει σε glamping καθώς εκτός από τις πολυτελείς σκηνές προς ενοικίαση θα βρείτε και πισίνα. Ωστόσο για τους λάτρεις της θάλασσας υπάρχει και η πεντακάθαρη αμμώδης παραλία του Μαυροβουνίου μήκους 5 χιλιομέτρων που την αγαπάνε ακόμα και οι χελώνες careta careta. Το camping Gytheion Bay διαθέτει επίσης παιδική χαρά, παιδότοπο με παιδαγωγούς, επιλογές για αθλητικές δραστηριότητες, υπηρεσίες ενοικίασης ποδηλάτων κ.α. Μπορείτε να φάτε στο εστιατόριο του κάμπινγκ, να πιείτε το ποτό σας στο μπαρ και γενικά να χαλαρώσετε ενώ τα παιδιά σας έχουν βρει τον επίγειο παράδεισό τους.

    Τα 7 καλύτερα κάμπινγκ στην Ελλάδα για οικογένειες

    Finikes Camping and Rooms (Φοινικούντα)

    ‘Eνα ακόμα οικογενειακό camping είναι το Finikes Camping and Rooms το οποίο προσφέρει δύο ειδών επιλογές. Είτε καταλύματα τύπου ενοικιαζόμενων δωματίων με τις βασικές ανέσεις είτε χώρο για να βάλετε εσείς τη σκηνή, το τροχόσπιτό ή το αυτοκινούμενό σας. Πάρα πολύ κόσμος που γνωρίζω έχει περάσει από αυτό το camping ακόμα και ως παιδιά και τώρα μεγαλώνουν τα δικά τους παιδιά εκεί. Ένας λιτός αλλά όμορφος χώρος δίπλα στη θάλασσα με πολλές επιλογές και για βόλτες στην ιστορική Μεσσηνία.

    Εσείς έχετε να μας προτείνετε κάποιο ακόμα camping… πολυτελείας στην Ελλάδα που το έχετε επισκεφθεί; Περιμένουμε τα σχόλιά σας.

    Pin it for later

    Έπειτα από χρόνια εμπειρίας στο κάμπινγκ, επιλέξαμε για εσάς 7 από τα καλύτερα κάμπινγκ στην Ελλάδα για οικογένειες.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. Τι αναμνήσεις μου έφερες στο μυαλό μου με αυτή σου την ανάρτηση! Πάνε πολλά πολλά χρόνια από τότε που κάναμε όπως λες κάμπινγκ στον Αρμενιστή της Χαλκιδικής όμως η περίοδος εκείνη των καλοκαιρινών μας έχει σημαδέψει όλους. Τι ξενοιασιά, τι ξεκούραση, τι ανεμελιά ζήσαμε. Κολύμπι,ψαρέματα, παρέες, νυκτερινές συγκεντρώσεις όλων μας στην ακροθαλασσιά με ατελείωτες συζητήσεις,τραγούδια και χορούς πάνω στην άμμο. Όμορφα χρόνια. Μπορεί εμείς να αλλάξαμε πλέον τον τρόπο διακοπών μας και να μην κάνουμε κάμπινγκ με τη μορφή της σκηνής όμως οι συνήθειες δεν αλλάζουν γιατί κάνουμε κάμπινγκ με αυτοκινούμενο. Αν και στην Ευρώπη για να κάνεις ένα μεγάλο road trip δεν υπάρχει το κλασικό κάμπινγκ παρά τα λεγόμενα camper stop που με ένα μικρό αντίτιμο σου παρέχουν διανυκτέρευση και τις απαραίτητες ανάγκες σου. Δεν έχω ποτέ μετανιώσει για τις επιλογές μας να είμαστε καμπεριστες γιατί αυτό το είδος των διακοπών μας έδωσε τον αέρα της ελευθερίας , την επαφή με τη φύση, τη γνωριμία με πάρα πολλές πόλεις και χώρες και το συστήνω ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσουν όλοι έστω για μια φορά στη ζωή της για να δουν τη διαφορά των διακοπών με ένα δωμάτιο ξενοδοχείου που ουσιαστικά είναι μια επανάληψη του σπιτιού τους.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης