ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    7+ συμβουλές για ενυδάτωση και λάμψη της επιδερμίδας μετά το καλοκαίρι

    Και ήρθε η ώρα που επέστρεψες από τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Και δεν έχεις μόνο να στεναχωριέσαι για την επιστροφή στη δουλειά, στο σπίτι και στην ρουτίνα, αλλά έχεις και την επιδερμίδα σου που “χαροπαλεύει” ανάμεσα στο μαυρισμένο, καμένο και αφυδατωμένο. Αν δε έχουν περάσει και λίγες μέρες από την επιστροφή σου, όσο αντηλιακό κι αν έχεις βάλει, σίγουρα θα αντιμετωπίσεις και το ενοχλητικό ‘ξεφλούδισμα” ή μια ελαφριά ακμή από τον ιδρώτα και τον ήλιο. Οπότε πάμε να δούμε πως θα αναδομήσουμε την επιδερμίδα μας και θα επαναφέρουμε τη λάμψη, την ενυδάτωση και την σφριγηλότητα.

    Ενυδάτωση της επιδερμίδας

    Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, η επιδερμίδα συχνά χρειάζεται ειδική φροντίδα για να επανέλθει από την έκθεση στον ήλιο, την αλμύρα της θάλασσας, και την ξηρότητα του αέρα. Ακολουθούν πέντε τρόποι για να αναζωογονήσετε την επιδερμίδα σας:

    • Απολέπιση: Αρχικά θα πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμα (αν δεν το έχεις βάλει ούτως ή άλλως) την απολέπιση του σώματος και του προσώπου (προσοχή αν έχεις ακμή όμως). Χρησιμοποίησε ένα ήπιο απολεπιστικό προϊόν 1-2 φορές την εβδομάδα για να ανανεώσεις την επιδερμίδα σου απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και για να βοηθήσεις τα ενυδατικά προϊόντα να εισχωρήσουν καλύτερα στο δέρμα.
    • Ενυδάτωση: Ειδικά αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει αφυδάτωση. Αλλά κι εμείς με τα λιπαρά δεν πάμε πίσω γιατί χωρίς νερό ουσιαστικά αφήνουμε το λάδι να μπουκώσει την επιδερμίδα μας και να μοιάζουμε σας χωριάτικη σαλάτα με μπόλικο ελαιόλαδο. Οπότε ενυδάτωση τώρα! Χρησιμοποίηση την αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα (αν περιέχει υαλουρονικό οξύ ακόμα καλύτερα) και αποκατέστησε την υγρασία και την ελαστικότητα του δέρματος.

    Tip: Εκτός από την ενυδατική σου σού προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις και μάσκες προσώπου ειδικές για ενυδάτωση (π.χ με αγγούρι) είστε σε μορφή face sheet είτε κρέμας.

    7+ συμβουλές για ενυδάτωση και λάμψη της επιδερμίδας μετά το καλοκαίρι
    1. Καταπράυνση: Σε περίπτωση που έχεις γυρίσει ψημένη από τον ήλιο με τα κατάλοιπα ενός ηλιακού εγκαύματος, τότε θα πρέπει εκτός των άλλων να καταπραΰνεις το δέρμα σου με προϊόντα που περιέχουν αλόη βέρα, πανθενόλη ή εκχύλισμα χαμομηλιού. θα μειωθεί η ερυθρότητα και ο ενοχλητικός πόνος. Αν το έγκαυμα είναι μεγάλο και κρατάει αρκετές μέρες, μη διστάσεις να πάρεις από το φαρμακείο ειδική κρέμα ή σπρέι για τα εγκαύματα.
    2. Καθαρισμός: Ο καθαρισμός προσώπου συνιστάται όλο τον χρόνο φυσικά αλλά πόσο περισσότερο όταν γυρνάμε από διακοπές. Θα βοηθήσετε την επιδερμίδα του προσώπου σας να ξεμπουκώσει από την λιπαρότητα ή τις βρομιές που εισχώρησαν σε αυτό και θα αποκτήσετε πάλι την παλιά σας λάμψη.
    3. Θρέψη: Σαν τελευταίο βήμα σου προτείνουμε εκτός από το να “ποτίσεις” την επιδερμίδα σου να την “ταΐσεις” κιόλας με μια κρέμα που να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά . Μπορείς να χρησιμοποιήσεις επίσης και μια αναπλαστική (ρώτησε τον δερματολόγο ή τον φαρμακοποιό σου) ή απλά μια πλούσια σε αντιοξειδωτικά κρέμα νυκτός.

    Tip: Για το τέλος σας έχω ακόμα μία συμβουλή. Αυτή τη στιγμή που σου γράφω έχω ένα μπουκάλι νερό δίπλα μου. Μην ξεχνάτε λοιπόν να πίνετε αρκετό νερό για να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας να παραμείνει ενυδατωμένη.

    7+ συμβουλές για ενυδάτωση και λάμψη της επιδερμίδας μετά το καλοκαίρι

    Κι άλλες συμβουλές για λάμψη της επιδερμίδας μετά το καλοκαίρι

    • Αντηλιακή προστασία: Το ότι τελειωσαν οι διακοπές δεν σημαίνει ότι σταματάμε να προστατεύουμε την επιδερμίδα μας από τον ήλιο. Οπότε και η αντιηλιακή κρέμα προσώπου σου θα πρέπει να συνεχίσει να είναι Νο1 στην πρωινή σου ρουτίνα (ή συγκεκριμένα πριν βγεις από το σπίτι).
    • Διατροφή: Που πάμε, που ερχόμαστε, τσουπ αυτή η διατροφή όλο μπροστά μας. Αλλά τι να κάνουμε που τα καλύτερα θρεπτικά συστατικά τα παίρνουμε από τη σωστή διατροφή. Φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C, ω-3 λιπαρά οξέα (σαρδέλα, σολομός), ξηροί καρποί, πράσινο τσάι και αβοκάντο είναι με μια γρήγορη ματιά όσα πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας μετά την κραιπάλη των καλοκαιρινών διακοπών.

    Το πόσο γρήγορα θα επανέλθει η επιδερμίδα σας στα φυσιολογικά της εξαρτάται σίγουρα από την ποιότητά της αλλά και το πόσο συνεπείς θα είστε στην after-summer ρουτίνα ομορφιάς. Είμαι ωστόσο σίγουρη ότι ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να έχετε θετικά αποτελέσματα και να επαναφέρετε την υγεία και τη λάμψη της επιδερμίδας σας.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης