ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πώς να ισιώσετε τα μαλλιά τέλεια και τι πρέπει να αποφύγετε

    Αν το κομμωτήριο είναι ένα ακριβό σπορ για σας ή το βαριέστε, όπως εγώ, ή αν έχετε σπαστά/σγουρά μαλλιά αλλά νιώθετε καλύτερα όταν τα βλέπετε ίσια τότε πιθανότατα θα έχετε ήδη επενδύσει σε ένα ηλεκτρικό σίδερο μαλλιών. Αλλά ακόμα κι αν είστε στην αναζήτηση για την αγορά μιας ισιωτικής μαλλιών ή μιας βούρτσας ισιώματος τότε σίγουρα οι παρακάτω συμβουλές σας ενδιαφέρουν. Τι πρέπει να αποφύγετε κατά το ίσιωμα; Τι πρέπει να προσέξετε για να ισιώσετε τα μαλλιά σας τέλεια ακόμα και στο σπίτι;

    Σίδερο ισιώματος

    Ένα σίδερο ισιώματος είναι must αν θέλετε να κάνετε ίσια τα μαλλιά σας μόνες σας. Ακόμα και αν κάποια στιγμή τα ισιώσετε στο κομμωτήριο, η χρήση της ισιωτικής μαλλιών είναι πολύ χρήσιμη τις επόμενες μέρες για συντήρηση. Προσωπικά είχα ένα σίδερο ισιώματος για πολλά χρόνια. Επειδή όμως η κόρη μου ήθελε να έχει ένα δικό της, κάναμε μια καινούρια online αγορά, το Shine Therapy S8550 της Remington, με πιο φαρδιές πλάκες που είναι εμποτισμένες με μαλακτικές μικροουσίες για λεία και λαμπερά μαλλιά.

    Σίγουρα τα σίδερα μαλλιών με ατμό είναι πολύ γρήγορα και πιο αποτελεσματικά αλλά οι τιμές τους για οικιακή χρήση είναι υψηλές. Από προσωπική εμπειρία πάντως έχω να πω πω και οι απλές ισιωτικές, κατά προτίμηση με κεραμικές εστίες, έχουν πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

    Τι πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε ένα σίδερο ισιώματος για μαλλιά;

    • Καταρχάς να έχει κεραμικές πλάκες. Αυτές είναι που έρχονται σε επαφή με τα μαλλιά μας και τα αφήνει απαλά με λάμψη και υγεία. Αυτός ο τύπος προϊόντος είναι απαλός για τα μαλλιά και παρέχει στα μαλλιά επιπλέον λάμψη και υγεία.
    • Δείτε ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία. Επίσης επιλέξτε ένα σίδερο μαλλιών με οθόνη για ένδειξη θερμοκρασίας.
    • Τσεκάρετε το μέγεθος (πλάτος) των πλακών. Εγώ έχω δύο σίδερα, ένα με λεπτές πλάκες κι ένα με φαρδιές. Και τα δύο είναι το ίδιο βολικά αν και νομίζω πως προσωπικά με βολεύει περισσότερο το λεπτό που μάλιστα σου δίνει και την επιλογή να κάνεις κυματισμούς ή μπούκλες.
    • Η αυτόματη απενεργοποίηση είναι ακόμα ένα πλεονέκτημα ειδικά αν είστε ξεχασιάρα όπως εγώ.

    Βρες το κατάλληλο σίδερο για τα μαλλιά σου.

    Πώς να ισιώσω τα μαλλιά μου τέλεια με την ισιωτική μαλλιών στο σπίτι. Συμβουλές και tips και τι να αποφύγετε.

    Τι να προσέξετε για να κάνετε τέλειο ίσιωμα μαλλιών

    Θερμοπροστασία

    Είτε επιλέξετε μια απλή βούρτσα είτε ένα σίδερο μαλλιών για να ισιώσετε τα μαλλιά σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν θερμοπροστασίας. Το απλώνετε στις άκρες των μαλλιών και με αυτόν τον τρόπο προστατεύετε την τρίχα από κάψιμο και ξηρότητα. Εννοείται πως πρώτα έχει προηγηθεί λούσιμο των μαλλιών, εφαρμογή μαλακτικής και φυσικά χτένισμα.

    Info: Η υψηλή θερμότητα βλάπτει όλους τους τύπους μαλλιών και φυσικά ακόμα και τα υγιή.

    Πάντα χρήση της ισιωτικής σε στεγνά μαλλιά

    Ενώ με μια απλή βούρτσα τα μαλλιά σας μπορεί να είναι και λίγο νωπά όταν ξεκινήσετε να τα ισιώνετε, αν χρησιμοποιήσετε σίδερο μαλλιών πρέπει απαραίτητα να τα στεγνώσετε πρώτα με το πιστολάκι. Διαφορετικά θα ακούτε ένα τσιτσίρισμα και το ίσιωμα και θα αργήσει και δεν θα έχει το τέλειο αποτέλεσμα.

    Προσοχή! Καλό θα είναι τα μαλλιά να είναι φρεσκοστεγνωμένα. Το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο αν τα στεγνώσετε, φυσικά ή με πιστολάκι, και τα ισιώσετε αμέσως από το να τα στεγνώσετε και να τα ισιώσετε την επόμενη μέρα.

    Info: Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο εύθραυστα από τα ξηρά και αυτό τα κάνει πιο ευαίσθητα.

    Πώς να ισιώσω τα μαλλιά μου τέλεια με την ισιωτική μαλλιών στο σπίτι. Συμβουλές και tips και τι να αποφύγετε.

    Σωστή θερμοκρασία

    Ανάλογα με το είδος της τρίχας, λεπτή, χοντρή και ανάλογα με το αν τα μαλλιά σας είναι σχεδόν ίσια, σπαστά ή σγουρά επιλέξτε τη σωστή θερμοκρασία. Αν για παράδειγμα έχετε λεπτά και ελαφρώς σπαστά μαλλιά τότε μια μέτρια θερμοκρασία είναι αρκετή για ένα καλό ίσιωμα. Επίσης με τη χρήση μπορείτε να καταλάβετε πόση ώρα μπορείτε να μένετε σε κάθε σημείο κατά μήκος της τούφας που ισιώνετε. Μια υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία μπορεί να καταστρέψει την τρίχα αλλά και μια υπερβολικά χαμηλή θερμοκρασία μπορεί επίσης να την καταστρέψει γιατί θα χρειαστούν πολλά περάσματα.

    Διαβάστε περισσότερα:

    Η σωστή εφαρμογή

    Χωρίστε οριζόντια τα μαλλιά σας με την βοήθεια κάποιου κλάμερ ή με κάποιο λαστιχάκι. Από κάθε σειρά μαλλιών, ξεκινώντας από κάτω, ξεχωρίστε μία μικρή και λεπτή τούφα (ανάλογα με τον μηχάνημα που χρησιμοποιείτε) και περάστε την με το σίδερο ισιώματος. Επαναλάβετε για όλες τις σειρές μαλλιών. Αποφύγετε να ισιώνετε παχιές τούφες γιατί έτσι ισιώνουν οι τρίχες στις εξωτερικές πλευρές της τούφας και όχι οι εσωτερικές.

    Χτένισμα κάθε τούφας χωριστά

    Ακόμα κι αν έχετε χτενίσει τα μαλλιά σας πριν τα στεγνώσετε είναι σίγουρο πως κάποιοι κόμποι σας ξέφυγαν. Γι’ αυτό κάθε τούφα πριν την περάσετε με το σίδερο καλό θα είναι να την χτενίσετε.

    Αυτά είναι τα δικά μας tip για το ίσιωμα των μαλλιών αλλά και όσα προτείνουμε και θεωρούμε σημαντικά πριν την αγορά ενός σίδερου ισιώματος. Αν κάτι μας διέφυγε τότε περιμένουμε το σχόλιό σου κάτω από το άρθρο.

    Κατερίνα

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttp://anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης