ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Παιδική ντουλάπα: Πώς να την ξεσκαρτάρετε και να την οργανώσετε

    Κάθε άνθρωπος που θέλει να φέρει την τάξη στο υπνοδωμάτιό του, πρέπει σαφώς να ξεκινήσει από το ξεσκαρτάρισμα και την οργάνωση της ντουλάπας του. Τόσο για τους ενήλικες, όσο και για τα παιδιά, η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει ιδιαίτερα απαιτητική και χρονοβόρα, οπότε σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται ένας σωστός προγραμματισμός. Συγκεκριμένα για την παιδική ντουλάπα, στην οποία μπορεί εύκολα να επικρατήσει μια ακαταστασία, πρέπει να είμαστε συνεπείς ως προς το ξεκαθάρισμά της, προκειμένου να επαναφέρουμε την οργάνωση. Γι΄ αυτό κι εμείς, σας έχουμε συγκεντρώσει σε αυτό το άρθρο τις πιο χρήσιμες συμβουλές, οι οποίες όχι μόνο θα σας διευκολύνουν να την οργανώσετε αλλά και θα κάνουν την γκαρνταρόμπα του παιδιού ακόμα πιο λειτουργική!

    Παιδική ντουλάπα: Συμβουλές για την οργάνωσή της

    Ξεκινήστε με το άδειασμα της ντουλάπας

    Όταν όλα τα παιδικά ρούχα δείχνουν να στοιβάζονται κι ο αποθηκευτικός χώρος μοιάζει ολοένα και πιο περιορισμένος, η τακτοποίηση της ντουλάπας δε γίνεται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Από τη στιγμή, λοιπόν, που θέλετε να αποκτήσετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα της όλης κατάστασης, δεν έχετε παρά να ξεκινήσετε με το ολοκληρωτικό άδειασμά της παιδικής ντουλάπας.

    Για αρχή, αφαιρέστε το περιεχόμενό της και συγκεντρώστε τα πάντα επάνω σε ένα κρεβάτι, ώστε να μπορέσετε να τα ξεδιαλύνετε καλύτερα. Από τις παιδικές φόρμες, τις μπλούζες, τις ζακέτες και τα φούτερ, εσείς θα πρέπει να κρατήσετε τα κομμάτια που τα παιδιά σας φορούν σε τακτική βάση. Τοποθετήστε τα ρούχα που θα σας απομείνουν στην άκρη, για να προχωρήσετε στη συνέχεια σε έναν πιο ολοκληρωμένο διαχωρισμό τους.

    Μπορεί να σας ενδιαφέρουν:

    Προχωρήστε με την κατηγοριοποίηση των ρούχων

    Αν συναντάτε δυσκολία στην εύρεση των ρούχων, τότε ίσως πρέπει να στραφείτε στη βαθύτερη κατηγοριοποίησή τους. Η ετοιμασία των παιδιών μπορεί να είναι από μόνη της κουραστική, οπότε η ταξινόμηση των ενδυμάτων σε κατηγορίες θα αποτελέσει την ιδανική λύση για κάθε γονέα που θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

    Αυτή η πρακτική μπορεί να πραγματοποιηθεί με γνώμονα την εποχικότητα, το είδος ή και το χρώμα των ρούχων. Για παράδειγμα, τα χειμερινά ρούχα δε μπορούν να συνυπάρχουν με τα καλοκαιρινά, οπότε φροντίστε κάθε ενδυματολογική επιλογή να “συμβαδίζει” με την εκάστοτε εποχή. Την ίδια στιγμή, μπορείτε να ξεχωρίσετε τα ρούχα ανάλογα με το σκοπό για τον οποίο τα προορίζετε. Εκείνα, λοιπόν, που αξιοποιούνται κατά τις σχολικές ώρες μπορούν να τοποθετηθούν σε μια ξεχωριστή στοίβα, ώστε να κάνετε πιο εύκολο και γρήγορο τον εντοπισμό τους. Πάντως, αυτή η έξυπνη ομαδοποίηση θα σας εξοικονομήσει όχι μόνο χώρο αλλά και χρόνο!

    Χρησιμοποιήστε μεθόδους αποθήκευσης

    Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι συνηθίζουν να στριμώχνουν τα ρούχα, προκειμένου να τα χωρέσουν όλα, με αποτέλεσμα να επικρατεί μια χαοτική κατάσταση στην παιδική ντουλάπα. Ένας εύκολος τρόπος για να διασφαλίζετε κάθε φορά την οργάνωσή της, είναι να ακολουθήσετε μερικές αποθηκευτικές λύσεις, με τις οποίες θα εξασφαλίσετε έναν πιο ακριβή και σαφή διαχωρισμό.

    Η αγορά έχει να προσφέρει αρκετές αποθηκευτικές λύσεις, οι οποίες μπορούν να μεταμορφώσουν την εμφάνιση της ντουλάπας. Τα ειδικά κουτιά ή καλάθια αποθήκευσης, τα διαχωριστικά, οι κρεμάστρες και τα ράφια, αποτελούν μερικές από τις πιο χρηστικές και πρακτικές επιλογές, αν επιθυμείτε να τοποθετήσετε πιο στρατηγικά τα ρούχα και τα αξεσουάρ των παιδιών. Αυτή η προσεκτική διάταξη θα σας βοηθήσει να εκμεταλλευτείτε κάθε γωνιά της ντουλάπας, αλλά και να δημιουργήσετε το πιο λειτουργικό και καλαίσθητο αποτέλεσμα!

    Παιδική ντουλάπα: Πώς να την ξεσκαρτάρετε και να την οργανώσετε
    Για να διατηρηθεί για περισσότερο καιρό οργανωμένη η παιδική ντουλάπα ή η συρταριέρα στο παιδικό δωμάτιο φροντίστε να βάζετε τα πλυμένα/σιδερωμένα ρούχα και πάλι στην σωστή θέση

    Και μιας μιλάμε για παιδική ντουλάπα εκτός από την οργάνωσή της τι θα λέγατε και για την ανανέωση της εμφάνισής της; Μπορείτε να διαβάσετε πως την αλλάξαμε ώστε να είναι πιο παιδική όταν η κόρη μας ήταν μικρούλα.

    Αφήστε τα παιδιά να δοκιμάσουν τα ρούχα

    Σίγουρα τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και πολλά από τα ρούχα που ήδη έχετε στη συλλογή σας, είναι πιθανό να μην τους κάνουν. Αυτό με τη σειρά του ωθεί τον γονέα σε νέες αγορές, με αποτέλεσμα η παιδική ντουλάπα να υπερφορτώνεται με πολλά κομμάτια, πολλά από τα οποία δεν έχουν πλέον καμία χρησιμότητα.

    Προτού, λοιπόν, επιστρέψετε όλα τα ρούχα στις κρεμάστρες, αφήστε το παιδί σας να δοκιμάσει τα ρούχα που μπορούν να απορριφθούν λόγω μικρού μεγέθους. Αυτό θα απλοποιήσει πολύ τη διαδικασία της οργάνωσης και θα σας βοηθήσει να ξεφορτωθείτε με περισσότερη σιγουριά τα περιττά ενδυματολογικά κομμάτια που καταλάμβαναν πολύτιμο χώρο μέσα στην ντουλάπα. Μην ξεχνάτε ότι με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε στα παιδιά σας μια αίσθηση ανεξαρτησίας, προκειμένου να εξασκηθούν μόνα τους σε αυτή τη δεξιότητα της οργάνωσης!

    Παιδική ντουλάπα: Πώς να την ξεσκαρτάρετε και να την οργανώσετε
    Τα ρούχα που τους μίκρυναν μπορείτε να τα χαρίσετε ή να τα δώσετε σε κάδους ανακύκλωσης

    Δε χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να επαναφέρετε την τάξη στην παιδική ντουλάπα. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι όσο παραμένετε πιστοί σε αυτά τα tips, τότε το ξεσκαρτάρισμα κι η οργάνωσή της θα γίνεται “παιχνίδι”!

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttp://anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης