ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πως να ζήσεις ένα ερωτικό καλοκαίρι: οδηγός για νέα κορίτσια

    Παρόλο που οι περισσότερες από τις αναγνώστριες μας είναι μαμάδες που σκοπός του καλοκαιριού τους είναι how to survive summer with kids, ξέρω ότι έχουμε και πολλά νέα κορίτσια που είναι single και πρέπει να τους δώσουμε το ανάλoγο respect! Έχουμε ξεχάσει όλοι εμείς πως είναι να είσαι single και φυσικά δεν έχουμε ουδεμία γνώση πως είναι να είσαι single το 2024! Ραντεβού, διακοπές στο νησί με φίλες, πρώτο, δεύτερο, τρίτο φιλί, ποτάκια (έτσι όπως τα γράφω μια χαρά μου φαίνεται!) ή μήπως ξενέρωμα, social media freaks, cheatting και άλλα κακά της μοίρας μας (it’s a no from me!)

    Για εσάς αγαπημένες μου singles είναι αυτή η ανάρτηση! Για εσάς που ζείτε αυτό το τρελό roller coaster του φλερτ! Μια ανάρτηση για να σας προτρέψω να περάσετε ένα ερωτικό καλοκαίρι χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει σώνει και καλά να βρείτε το παντοτινό σας ταίρι for a lifetime! Ένα καλοκαίρι γεμάτο δράση, όμορφες στιγμές, γέλια, περιπέτεια, θάλασσα ή βουνό, φίλους, ποτάκια και γιατί όχι σεξ!

    Τώρα, αν είσαι married (with kids or not) και θέλεις να συνεχίσεις την ανάγνωση είμαι σίγουρη ότι θα βρεις tips για να boostάρεις και τον δικό σου καλοκαίρι με λίγο ερωτισμό! Με μέτρο εσείς κυρίες μου, δεν είμαστε για φιτιλιές σε αυτή την ηλικία!

    Πως να ζήσεις ένα ερωτικό καλοκαίρι: οδηγός για νέα κορίτσια 1

    Πως να ζήσεις ένα ερωτικό καλοκαίρι

    Start with the basic

    Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά που δεν είναι άλλα από την αυτοπεποίθησή μας και τη διάθεση μας για αυτοφροντίδα και αυταγάπη! Πώς θα σε αγαπήσουν οι άλλοι αν δεν το κάνεις πρώτα εσύ στον εαυτό σου! Φέτος θέλω να δώσεις βάση σε αυτό που για μια γυναίκα είναι τόσο σημαντικό. Και κοίτα, δεν σημαίνει ότι η αυτοπεποίθηση έρχεται κυρίως από την εξωτερική σου εμφάνιση. Έρχεται από μέσα μας κι έχει να κάνει με το πόσο γερά πατάμε στα πόδια μας ως προσωπικότητες. Επίσης να σου πω ότι η αυτοπεποίθηση δεν σημαίνει απαραίτητα να είσαι σέξι ή τέλος πάντων παραπάνω σέξι από όσο μπορείς να στηρίξεις. Δεν θέλουμε κάποια άλλη στη θέση σου! Αυτοπεποίθηση σημαίνει ελκυστικότητα, αέρα, σταθερότητα και γνώση!

    Οσο για την αυτοφροντίδα και αυταγάπη δεν σημαίνει απαραίτητα να δώσεις ένα μισθό σε νύχια, μαλλιά και λοιπές υπηρεσίες καλλωπισμού. Σημαίνει να ακούσεις τον εαυτό σου και να του δώσεις ό,τι έχει ανάγκη. Από γυμναστική, νερό, καλλωπισμό (και αυτό!), ενέργεια, καλή διατροφή, αγαπημένα χόμπι! Πρόσεχε λίγο και εσένα και όχι μόνο τους άλλους! Διάβασε τα αγαπημένα σου βιβλία, δες τις σειρές που αγαπάς, ασκήσου και γενικά βρες την ισορροπία μέσα από αυτά που σε κάνουν να νιώθεις καλά και ευτυχισμένη. Αυτά που κάνουν εσένα ευτυχισμένη, όχι τους άλλους! Α, και σίγουρα δεν είναι να κάνεις scroll 10 ώρες την ημέρα!

    Social … όχι, media… αλλά interaction

    Τι να τον κάνεις τον ερωτισμό αν είσαι μέσα στο σπίτι κλεισμένη! Και εντάξει, το ξέρω ότι οι οικονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τους περισσότερους να είμαστε έξω όλοι μέρα αλλά σίγουρα μπορείς να βγεις την βόλτα σου, να πιεις το ποτό σου και να μην μιζεριάσεις για ακόμη μια μέρα μέσα στο σπίτι. Βάλε αυτό το αέρινο φόρεμα που αγόρασες (ή οτιδήποτε άλλο σε κάνει να νιώθεις ελκυστική), το γυαλιστερό lip gloss σου και τα σανδάλια σου. Φόρα το άρωμα σου και ετοιμάσου να καταπλήξεις!

    Και να σου πω, δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που βγαίνεις θα πρέπει να έχεις αγωνία να βρεις τον σύντροφο της ζωή σου. Ο ερωτισμός χτίζεται και πρέπει να βάλεις σιγά σιγά το λιθαράκι σου σε αυτό!

    Α και μην ξεχάσω… ερωτισμός σημαίνει κοιτάω ευθεία ή και λίγο ψηλά. Ο, τι μας κάνει να κοιτάμε χαμηλά (βλ. κινητό) είναι απλά ο αργός θάνατος του ερωτισμού!

    The science of flirting

    Εντάξει, ειδική στο φλερτ δεν με λες μετά από 20+ χρόνια γάμου αλλά είμαι σίγουρη ότι εσύ ξέρεις τι πρέπει να κάνεις! Ή αν δεν ξέρεις, φέτος είναι η ώρα να μάθεις! Όλοι άλλωστε είμαστε αυτοδίδακτοι στο φλερτ. Και εντάξει μπορεί να είσαι από αυτές τις γυναίκες που πιστεύουν ότι αυτό είναι προνόμιο του άντρα. Δεν ξέρω αν μπορώ να σε πείσω για το αντίθετο (δηλαδή ότι και οι γυναίκες έχουν δικαίωμα να φλερτάρουν) αλλά τουλάχιστον θέλω φέτος το καλοκαίρι να είσαι ανοιχτή στο φλερτ!

    Δεν υπάρχει τίποτα πιο ερωτικό από την αρχή μας σχέσης που το φλερτ is all around, οι ατάκες πηγαίνουν κι έρχονται και κερδίζει αυτός που θα σου ιντριγκάρει καρδιά και μυαλό! Αν πάλι έχεις διάθεση να φλερτάρεις κι εσύ, μην διστάσεις! Κι αν αποτύχει δεν σημαίνει ότι δεν είσαι ερωτεύσιμη… δεν μπορούμε να ταιριάξουμε με όλους!

    Let’s get around

    Είναι τυχαίο που στις διακοπές νιώθουμε πιο πολύ ο εαυτός μας από ποτέ; Οι ουσίες που απελευθερώνονται μέσα μας όταν ταξιδεύουμε ή πάμε διακοπές μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα μέσα κι έξω μας! Ακόμα και η επιδερμίδα μας στρώνει (εντάξει εκτός κι αν αποφασίσεις να πιεις όλο τον Βόσπορο, που δεν στο προτείνω!), τα μάτια μας ανοίγουν (σαν φυσικό μπότοξ), το γέλιο μας δείχνει το πιο όμορφο εαυτό μας κι έτσι έχουμε πλέον και τη διάθεση να ερωτοτροπήσουμε, να φλερτάρουμε και να κοιτάξουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αυτόν που τον χειμώνα μπορεί να μην είχαμε καταλάβει καν ότι μας κοιτάει! Τα ταξίδια είναι γιατρικό αγαπημένες μου και κοιτάξτε να κρατάτε πάντα ένα budget για ταξιδάκια!

    Εδώ θα κάνω ένα διάλειμμα γιατί θέλω να σου επιστήσω την προσοχή! Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι τώρα που μας διαβάζεις αλλά θέλω να ξέρεις ότι υπήρξα κι εγώ στην ηλικία σου. Με τα δικά μου άγχη και τις δικές μου ανασφάλειες. Και οι ανασφάλειες φεύγουν μόνο αν γνωρίζεις τον εαυτό σου, το τι θέλεις και τι σου αρέσει και φυσικά αν τον προστατεύεις σωστά. Για αυτό σε παρακαλώ θέλω εσύ να είσαι ο προστάτης του εαυτού σου. Κανείς δεν θα το κάνει καλύτερα από εσένα.

    Δεν υπάρχουν πλέον ταμπού που να μην σου επιτρέπουν να έχεις στην τσάντα του προφυλακτικά είτε αν τα πάρεις από φαρμακείο, σούπερ μάρκετ ή ένα sexshop. Θέλω να προστατέψεις τη ζωή σου, το μέλλον σου και την υγεία σου! Τα προφυλακτικά στην τσάντα σου δεν σε κάνουν “εύκολη”, σε κάνουν “έξυπνη”!

    Πως να ζήσεις ένα ερωτικό καλοκαίρι: οδηγός για νέα κορίτσια 3

    Yes, I do or No, I don’t

    «Εντάξει, δεν θα τον παντρευτώ κιόλας»! Αυτό είπα όταν βγήκα ραντεβού με τον άντρα μου, να ξες! Οπότε άσε αυτή την ατάκα, δεν πιάνει! Βγες ραντεβού όπως και να ‘χει και να είσαι σίγουρη ότι θα τονωθεί και η αυτοπεποίθησή σου!

    Τα ραντεβού όμως θέλουν ισορροπία! Τι εννοώ; Ερωτισμός δεν σημαίνει βγαίνω ραντεβού σαν να μην υπάρχει αύριο γιατί έτσι θα αναλώσεις τον εαυτό σου σε ένα παιχνίδι που μόνο εκνευρισμό θα σου φέρει. Μίλα με τον εαυτό σου, ξεκαθάρισε τι θέλεις αλλά ταυτόχρονα δώσε και την ευκαιρία στους άλλους να σε γνωρίσουν. Μην λες όχι με την πρώτη αλλά αν είσαι σίγουρη ότι δεν θα κυλίσει με τίποτα ευγενικά αρνήσου. Αν πάλι επιλέξεις να βγεις, διασκέδασέ το!

    Open Heart

    Και όπως ξεκίνησα με τα βασικά, θα τελειώσω επίσης με κάτι που θεωρώ εγώ πολύ βασικό! Θέλω κορίτσια μου να σας προτρέψω να είστε πάντα ο εαυτός σας (χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα βελτιώνεστε με τον χρόνο σαν το καλό κρασί), να βγάζετε αυθεντικότητα και να είστε ειλικρινείς και με τον εαυτό σας και με τους άλλους! Τίποτα ποιο ερωτικό από μια γυναίκα που αγαπάει τον εαυτό της και δεν φοβάται να το δείξει.

    Απλά προσοχή μην μπερδεύεται το “αγαπώ τον εαυτό μου” με τον ναρκισσισμό και την υπεροψία. Το αντίθετο, αγαπάω τον εαυτό μου σημαίνει τον θωρακίζω καλούς φίλους, χαμόγελο, θετική διάθεση, αίσθημα προσφοράς κ.α. υπέροχα αισθήματα και καταστάσεις. Ανοιχτή καρδιά δεν σημαίνει εμπιστεύομαι τυφλά ούτε ότι θα την κάνω “μπάτε σκύλοι αλέστε”! Ανοιχτή καρδιά σημαίνει ότι έχω την καλή διάθεση να προσφέρω τον καλύτερο μου εαυτό αλλά απαιτώ να κάνει κι άλλος το ίδιο!

    Διαβάστε περισσότερα για ερωτικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς:

    To καλοκαίρι είναι πολύ συχνά η εποχή της απελευθέρωσης! Η εποχή που πετάμε λίγο τις ανασφάλειες μας και τα ταμπού μας. Είναι η εποχή που τα νέα κορίτσια μπορούν να βγάλουν τον ερωτισμό τους χωρίς ενοχές (βασικά πάντα θα έπρεπε να είναι έτσι) και να ζήσουν γεμάτες χαρά, περιπέτεια και νέες ανακαλύψεις Το εύχομαι σε όλες σας! Καλό καλοκαίρι.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης