ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τα νέα εξωτικά αρώματα από το Dubai και την Ανατολή

    Έχετε βρεθεί ποτέ σε μια αγορά μπαχαρικών και μαγευτεί από τα αρώματα και τις ευωδιές; Έχετε ανοίξει ποτέ ένα μπουκαλάκι με άρωμα και χαθεί μέσα στις εξωτικές του νότες και τα εξαιρετικά του συστατικά; Αν ναι, τότε είστε έτοιμοι να ταξιδέψετε στην Ανατολή με τα νέα πολυτελή αρώματα από το Dubai. Πάμε όμως να μάθουμε λίγα περισσότερα πράγματα για αυτά.

    Γρήγορη ιστορική αναδρομή για τα αρώματα από την Ανατολή

    Τα αρχαία χρόνια, πολιτισμοί όπως οι Σουμέριοι, οι Αιγύπτιοι και οι Βαβυλώνιοι χρησιμοποιούσαν τα αρώματα για θρησκευτικές τελετές, για την κοινωνική τους ζωή αλλά και για θεραπευτικές πρακτικές (βλ. αρωματοθεραπεία). Τα αρώματα ήταν σύμβολο πλούτου και χρησιμοποιούνται από βασιλείς και ιερείς στην καθημερινότητά τους αλλά και κατά την ταρίχευση των σωμάτων τους (βλ. Αίγυπτο). Κατά την διάρκεια των ετών, τα μπαχαρικά και τα αρώματά τους έγινε βασικό προϊόν εμπορίου ανάμεσα στην Ανατολή και την Ευρώπη και φυσικά έφταναν έως την Ινδία και την Αφρική. Οι Άραβες και οι Πέρσες αλχημιστές όμως ήταν εκείνοι που πρώτοι τελειοποίησαν την τέχνη της απόσταξης και την μετέτρεψαν σε παραγωγή αρωμάτων υψηλής ποιότητας.

    Τα συστατικά των αρωμάτων από το Dubai

    Η ιστορία της αρωματοποιίας στην Ανατολή κρατάει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Με συστατικά αρκετά διαφορετικά από αυτά που συνήθως χρησιμοποιούν οι ευρωπαίοι αρωματοποιοί, χαρίζουν γοητεία στις γυναίκες μόνο με μία σταγόνα από αυτά τα υπέροχα “ελιξίρια σαγήνης”. Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται βασίζονται κυρίως στις νότες από ξύλα, όπως το ξύλο ουντ και το σανταλόξυλο αλλά και σε διάφορα μπαχαρικά όπως η κανέλα και το πιπέρι. Περιέχουν επίσης εξαιρετικής ποιότητας σμύρνα, λιβάνι αλλά και essence από κεχριμπάρι ή νότες από τριαντάφυλλο.

    Μοντέρνα ή εξωτικά αρώματα;

    Οι επιλογές σε αραβικά αρώματα είναι ατελείωτες, όπως φυσικά συμβαίνει και με τα ευρωπαϊκά brand. Θα ήθελα όμως να σημειώσω εδώ ότι παρόλο που συνήθως τα συστατικά των ανατολίτικων αρωμάτων σε παραπέμπουν σε “βαριές” μυρωδιές, η αλήθεια είναι ότι πλέον οι οίκοι από το Dubai παράγουν και πιο φρέσκια και μοντέρνα αρώματα αλλά και αρκετά αντρικά, όπως το Rasasi Hawas for Him, ένα φρέσκο άρωμα με νότες από λεμόνι, μήλο και περγαμόντο ή το El Cielo Armaf με πεπόνι και άλλα εσπεριδοειδή.

    Τα νέα εξωτικά αρώματα από το Dubai και την Ανατολή - Συστατικά

    Αρωματικά έλαια

    Για όσες αναζητάτε μια ολοκληρωμένη περιποίηση, αρκετοί από τους οίκους αρωματοποιίας στο Dubai και γενικά στην Ανατολή συνδυάζουν τα αρώματα τους με αρωματικά έλαια που είναι απόλυτα συνδεδεμένα με την αραβική κουλτούρα αλλά και κρέμες σώματος. Εμείς θα σας προτείναμε να ακολουθήσετε την παράδοση ετών της Αραβίας και να δοκιμάσετε ένα αρωματικό έλαιο που συνδυάζει άρωμα, ενυδάτωση και λάμψη, όπως το Hareem Al Sultan Gold με τριαντάφυλλο και περγαμόντο.

    Ένταση και Διάρκεια

    Τα αραβικά αρώματα είναι κυρίως έντονα και μακράς διάρκειας. Θα σας εκπλήξει ωστόσο το γεγονός ότι αρκετά από αυτά πωλούνται σε αρκετά μικρά μπουκαλάκια και μικρές ποσότητες. Ο λόγος είναι ότι μια σταγόνα αρκεί για να κάνει τα βλέμματα να γυρίσουν προς εσάς. Επιπλέον η σύνθεσή τους τα κάνει ανθεκτικά σε συνθήκες ζέστης και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα εκπέμπετε μια ανατολίτική πολυτέλεια όλη την ημέρα ακόμα και το καλοκαίρι.

    Διαβάστε περισσότερα:

    Τα νέα εξωτικά αρώματα από το Dubai και την Ανατολή - Συσκευασία

    Διακόσμηση της συσκευασίας

    Η πολυτέλεια των αρωμάτων από το Dubai δεν θα μπορούσε να μην αντανακλάται και στις ιδιαίτερες συσκευασίες. Τα μπουκάλια των αραβικών αρωμάτων είναι συνήθως περίτεχνα και παραπέμπουν στις χίλιες και μια νύχτες καθώς είναι διακοσμημένα με χρυσό, ασήμι ή πολύτιμους λίθους. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι δεν θα βρείτε και ποιο μοντέρνες συσκευασίες!

    Διάσημοι Οίκοι Αρωμάτων από το Dubai και την Αραβία

    Οι διάσημοι οίκοι αρωματοποιίας από την Ανατολή είναι αρκετοί… Ajmal, Rasasi, Swiss Arabian, Αfnan και Al Haramain. Στην Ελλάδα θα βρείτε αρκετούς από αυτούς σε φυσικά ή online καταστήματα και να είστε σίγουρες ότι σιγά σιγά αυτά τα πικάντικα και ζεστά αρώματα θα κατακτήσουν μεγάλη μερίδα της αγοράς.

    Για όσες θέλετε, λοιπόν, να είστε μέσα στη μόδα και να ακολουθήσετε τον δρόμο μιας παράδοσης χιλιάδων ετών, σας προτρέπουμε να δοκιμάσετε τα ανατολίτικα αρώματα από το Dubai και να χαθείτε σε έναν κόσμο ασυνήθιστων αρωμάτων και ποιοτικών συστατικών.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης