ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    10+ ιδέες για δώρο σε πρωτοετή φοιτήτρια

    Τα δώρα είναι μία κατηγορία που αγαπάμε στο Ανθομέλι πολύ. Πάντα μας άρεσε με την Κάλη να φροντίζουμε για τα δώρα που θα δώσουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα και το ίδιο περάσαμε και στα παιδιά μας. Έτσι, όταν μια αγαπημένη φίλη της κόρης μου πέρασε πέρυσι στο πανεπιστήμιο θέλησε να της κάνει ένα δώρο ξεχωριστό. Ως φοιτήτρια σε μία άλλη πόλη με δικό της πλέον σπίτι υπήρχαν πολλές ιδέες για χρήσιμα αντικείμενα αλλά η Μαρία ήθελε κάτι προσωποποιημένο, κάτι που η φίλη της θα μπορούσε να κρατήσει για πάντα και θα ήξερε πως της το χάρισε εκείνη. Δείτε πώς φτάσαμε στο τελικό δώρο σε πρωτοετή φοιτήτρια.

    Ιδέες για δώρο σε πρωτοετή φοιτήτρια

    Οι ιδέες στο τραπέζι πολλές ακόμα και για προσωποποιημένα δώρα, όπως mouse pad, φωτιστικό, κάποιο κάδρο για να διακοσμήσει το σπίτι της (και τα snaps ήταν μία ωραία ιδέα) ή ακόμα και κάποια τυπωμένο T-shirt σχετικό με τη σχολή της. Όμως κάτι δεν μας κολλούσε! Άλλο μας φαίνονταν λίγο, άλλο πανάκριβο, άλλο απρόσωπο, ενώ για κάποια άλλα είχαμε το πρόβλημα του χρόνου αποστολής για να προλάβουμε τη μέρα που θα έφευγε για την πόλη στην οποία θα σπουδάσει.

    Η κοπέλα πέρασε στην αρχιτεκτονική και σκεφτήκαμε τα είδη σχεδίου αλλά επειδή δεν γνωρίζαμε τι ακριβώς χρειάζεται ή τι είχε ήδη προμηθευτεί δεν το τολμήσαμε. Η ίδια λατρεύει τους μαρκαδόρους tom bow, ξέρετε αυτούς που από την μία είναι σαν πινέλο και μπορείς να κάνεις καλλιγραφικά γράμματα, και ό,τι έχει να κάνει με το DIY οπότε μια πολύ καλή επιλογή, αν και πιο τσουχτερή, θα ήταν οι μαρκαδόροι Copic, οι οποίοι όμως ξαναγεμίζουν και τους χρησιμοποιούν φοιτητές και επαγγελματίες (προσωπικά τους λατρεύω) ενώ μια πιο οικονομική λύση είναι οι μαρκαδόροι Ohuhu.

    Μας πέρασε από το μυαλό και ένα lego architecture αλλά μετά σκεφθήκαμε πως τα project θα είναι αρκετά ξεκινώντας τη σχολή οπότε ίσως να μην είχε τόσο χρόνο για να ασχοληθεί και με αυτό.

    Διαβάστε στο Ανθομέλι:

    Τελικά ποιο δώρο επιλέξαμε;

    Τελικά η πρόταση ήρθε από εμένα και δεν χρειαστήκαμε πολύ ψάξιμο. Θυμήθηκα τη φίλη Μαρία από το New kid in Town που φτιάχνει υπέροχα προσωποποιημένα αντικείμενα από πολυμερικό πηλό. Η κόρη μου γνώριζε τη δουλειά της από πολλά είδη που έχουμε στο σπίτι αλλά κι από το γούρι που είχαμε πάρει στην Κάλη όταν μετακόμισαν στο καινούριο τους σπίτι. Οπότε ενθουσιάστηκε όταν της πρότεινα να παραγγείλουμε για την φίλης της ένα γούρι “σπίτι” για το καινούριο της διαμέρισμα το οποίο ταυτόχρονα θα είχε και συμβολικό χαρακτήρα αφού στη σχολή της θα μάθαινε να σχεδιάζει… σπίτια!

    Το καλύτερο όμως δεν σας το είπα! Το σπιτάκι αυτό από πολυμερικό πηλό είχε επάνω το όνομα της φίλης της και ένα ποδήλατο που απ’ ότι μάθαμε τελικά θα έχει και στην πραγματικότητα στην πόλη που θα σπουδάζει για τις μετακινήσεις της. Το δωράκι ήρθε σε λίγες μέρες με box now σε μία πολύ προσεγμένη συσκευασία.

    Ιδέες για δώρο σε πρωτοετή φοιτήτρια
    Η Μαρία έχει πολλά διαφορετικά σχέδια και χρωματικούς συνδυασμούς για να επιλέξετε και σίγουρα μπορεί από τις δικές σας ανάγκες να εμπνευστεί και για κάποια νέα παραλλαγή

    Φυσικά δεν μείναμε μόνο εκεί! Επειδή ξέραμε πως η Ηρώ, η φίλη της κόρης μου, λατρεύει τα βιβλία αυτοβελτίωσης επιλέξαμε κάποια για να της τα δωρίσουμε μαζί με ένα μυθιστόρημα.

    Ιδέες για δώρο σε πρωτοετή φοιτήτρια
    Τα δέσαμε με μία κορδέλα για να τα ομαδοποιήσουμε

    Τα βιβλία θα τα βρείτε αναλυτικά εδώ:

    Το τελικό πακέτο περιλάμβανε φυσικά και μία σοκολάτα lacta που όπως και να το κάνουμε εκφράζει γλυκύτητα και αγάπη αλλά κι μια ιδιόχειρη κάρτα με ευχές.

    Ιδέες για δώρο σε πρωτοετή φοιτήτρια
    Ως τελειομανής πρώτα το έγραψε με μολύβι και μετά το πάτησε με μαρκαδοράκια γι αυτό φαίνονται κάποιες σκιές πίσω από τα γράμματα. Μετά φυσικά σβήνονται με σβήστρα.

    Η φίλη της Μαρίας δεν το περίμενε με τίποτα όλο αυτό! Χάρηκε απίστευτα και όταν συναντήθηκαν μία μέρα πριν φύγει για το νέο της σπίτι χοροπηδούσε από τη χαρά της σαν μικρό παιδί! Αγκαλιάστηκαν και αποχαιρετήθηκαν με αγάπη και της εύχομαι να ξαναβρεθούν πολύ πολύ σύντομα για να πουν όλα τα νέα των τελευταίων μηνών με λεπτομέρειες!

    Εσείς έχει τύχει να κάνετε δώρο σε φοιτήτρια ή φοιτητή; Τι επιλέξατε ως δώρο;

    Pin it for later

    10+ ιδέες για δώρο σε πρωτοετή φοιτήτρια 4
    10+ ιδέες για δώρο σε πρωτοετή φοιτήτρια 6

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. Τελικά αυτά τα σπιτάκια-γούρια μας ακολουθούν εδώ και πολλά χρόνια και όντως είναι γούρικα! Ωραίες ιδέες! Να δούμε τι θα πάρουμε εμείς στη δικιά μας πρωτοετή φοιτήτρια από Σεπτέμβριο! Για να πάρω ιδέες! χεχε

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης