ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ανακαλύψτε τους παραδοσιακούς οικισμούς και τα φυσικά τοπία της Εύβοιας


    Η Εύβοια έχει δεκάδες επιλογές όσον αφορά τα γραφικά χωριά που μπορείτε να επισκεφτείτε αλλά και τα φυσικά τοπία που θα θέλετε σίγουρα να θαυμάσετε. Οργανώστε από νωρίς το ταξίδι σας και δείτε όσα περισσότερα μέρη αντέχετε. Είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε τους κρυμμένους θησαυρούς της περιοχής;

    Παραδοσιακοί οικισμοί στην Εύβοια


    Πλατανίσκος

    Ξεκινάμε από τη Νότια Εύβοια και το χωριό Πλατανίσκος. Βρίσκεται στις πλαγιές της Όχης και όλα τα σπιτάκια βρίσκονται κάτω από τη σκιά των δέντρων αλλά και των πλατανιών που είναι τριγύρω από το ρέμα της περιοχής. Το ρέμα αυτό πηγάζει από το φαράγγι του Πανοχωρίου, το οποίο είναι ιδανικό για εξερεύνηση!

    Ζάρακες

    Το αμέσως επόμενο χωριό, οι Ζάρακες, είναι πιο κοντά στην κεντρική Εύβοια και απέχει μία ώρα και 30 λεπτά από τον Πλατανίσκο. Τα σπίτια είναι πετρόχτιστα και εμπνευσμένα από την ηπειρωτική αρχιτεκτονική με χαρακτηριστική τη γειτονιά του Μαχαλά. Τα περισσότερα είναι χτισμένα έναν αιώνα πριν και το σκηνικό που ξεπροβάλλει ανάμεσα στα δέντρα φαίνεται λες και έχει βγει από κάποιο παραμύθι.

    Ενορία

    Στην κεντρική Εύβοια, στο βόρειο κομμάτι της σε υψόμετρο 200 μέτρων, η Ενορία είναι ένα μικρό χωριό με μοναδική θέα στη θάλασσα. Εξερευνήστε την περιοχή περπατώντας στα πλακόστρωτα δρομάκια με τα πετρόχτιστα σπίτια και αν είναι ευνοϊκός ο καιρός ή αν σας αρέσουν τα χειμερινά μπάνια κάντε μια βουτιά στη θάλασσα.

    Κύμη

    Πολύ κοντά στην Ενορία, σε απόσταση μόλις 10 λεπτών, είναι χτισμένο ένα πολύ αγαπημένο χωριό, η Κύμη, με τη δική του ομώνυμη παραλία, την οποία είναι πολύ εύκολο να απολαύσετε ακόμα κι αν μένετε στην Ενορία. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών θα σας μαγέψει και η θέα σίγουρα θα σας κόψει την ανάσα. Εάν ψάχνετε στην Εύβοια διαμονή σε κάποιο παραδοσιακό αρχοντικό τότε το χωριό αυτό είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς.

    Ανακαλύψτε τους παραδοσιακούς οικισμούς και τα φυσικά τοπία της Εύβοιας
    Κύμη Ευβοίας

    Κι άλλα χωριά στην Εύβοια

    Στρόπωνες

    Συνεχίζουμε την εξερεύνηση της κεντρικής Εύβοιας επισκεπτόμενοι το ορεινό χωριό Στρόπωνες με την πλούσια βλάστηση. Αν είστε φαν των πεζοποριών τότε αυτή την περιοχή θα τη λατρέψετε. Ξεκινήστε από την πλατεία του χωριού και ακολουθήστε το μονοπάτι που καταλήγει στην παραλία Χιλιαδού. Η διαδρομή διαρκεί έως και 4 ώρες, οπότε εφοδιαστείτε με αντοχή και καλή διάθεση!

    Στενή

    Η Στενή είναι ένα χωριουδάκι στην πλαγιά της Δίρφυς με μια γραφική πλακόστρωτη πλατεία όπου μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό και τον καφέ σας. Οι πλάτανοι της πλατείας θα σας δροσίζουν με τη σκιά τους, ενώ μπορείτε να ανακαλύψετε πολλά πανέμορφα μυστικά της φύσης στα σοκάκια του χωριού.

    Καμπιά

    Το προτελευταίο χωριό στη λίστα μας είναι η Καμπιά. Υπάρχει πυκνή βλάστηση στην περιοχή με μοναδικούς χρωματισμούς και τρεχούμενα νερά που ολοκληρώνουν το παραμυθένιο αυτό σκηνικό. Με μόλις μερικά λεπτά περπάτημα μπορείτε να ανακαλύψετε και το πανέμορφο φαράγγι του Χάβου αλλά και τον σπηλαιώδη ναό της Αγίας Κυριακής. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε παραδοσιακές συνταγές στις ταβέρνες που θα συναντήσετε και σε αυτό αλλά και στα υπόλοιπα χωριά.

    Ωρεοί

    Ο τελευταίος προορισμός βρίσκεται στη βόρεια Εύβοια και είναι φυσικά οι Ωρεοί! Είναι σε παραλιακή τοποθεσία της Εύβοιας και μόλις βρεθείτε εκεί θα νιώσετε πως έχετε μεταφερθεί σε κάποιο νησί. Η θέα στα νερά του Ευβοϊκού θα σας κρατάει συντροφιά για όλο τον χρόνο, ενώ υπάρχουν πολλές παραθαλάσσιες ταβέρνες στις οποίες μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακούς μεζέδες και τοπικό τσίπουρο.

    Ανακαλύψτε τους παραδοσιακούς οικισμούς και τα φυσικά τοπία της Εύβοιας
    Καταρράκτης Δρυμώνα

    Φυσικά τοπία στην Εύβοια

    Τα φυσικά τοπία που θα ανακαλύψετε σήμερα βρίσκονται στη βόρεια Εύβοια σε κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους. Ποιες περιοχές είναι όμως αυτές;

    Καταρράκτες Δρυμώνα

    Οι καταρράκτες βρίσκονται σε υψόμετρο 620 μέτρων ανάμεσα σε διάφορα χωριά, όπως την Κερασιά, τον Δρυμώνα, τις Ροβιές (με τα γνωστά σε όλους camping) και την Ιστιαία. Σε απόσταση μόλις 4 χιλιομέτρων θα ανακαλύψετε και το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ.

    Καταρράκτης της Γερακιού

    Ο καταρράκτης έχει ονομαστεί από το ομώνυμο χωριό και τους χωρίζει μια απόσταση 700 μέτρων. Απέχει 5 χιλιόμετρα από το Πευκί και για να κατευθυνθείτε προς τον καταρράκτη θα πρέπει να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά στον περιφερειακό δρόμο για να παρατηρήσετε την πινακίδα που θα σας το μαρτυρά.

    Καταρράκτης Κρέμαση

    Δημιουργημένος από τις πηγές του ποταμού Ξηριά, ο καταρράκτης Κρέμαση, προβάλλει μέσα από μια πυκνή βλάστηση και θα πρέπει να ρωτήσετε τους ντόπιους για να τον βρείτε. Υπάρχουν διάφοροι δρόμοι που μπορείτε να επιλέξετε, είτε μέσω του χωριού Αγδίνες είτε από το δρόμο που κατευθύνεται από την Ιστιαία προς στο χωριό Κρυονερίτης. Για να φτάσετε στον προορισμό σας θα πρέπει να έχετε ένα 4Χ4 αυτοκίνητο λόγω της κατάστασης των δρόμων.

    Διαβάστε περισσότερα:

    Ετοιμάστε το ταξίδι σας! Δημιουργήστε το ωραιότερο road trip στην Εύβοια ανακαλύπτοντας γραφικά χωριά και ανεπανάληπτες φυσικές ομορφιές που δεν έχετε ξαναδεί παρόμοιες. Τι περιμένετε;

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttp://anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης