ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Απλές λύσεις σε ανησυχίες υγείας και ομορφιάς

    Είναι γεγονός ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων έχει κάποιες μικρές και καθημερινές ανησυχίες υγείας και ομορφιάς, οι οποίες σχετίζονται με διάφορα θέματα. Στις μέρες μας όμως η επιστήμη κάνει συνεχώς θαύματα και μας χαρίζει καινοτομίες και λύσεις που φαίνεται να μας απαλλάσσουν από κάθε μας πρόβλημα. Όταν δε αυτή γίνεται εργαλείο αξιόπιστων επαγγελματιών, τότε τα καλά αποτελέσματα είναι μονόδρομος. Ποιες είναι όμως οι πιο κοινές ανησυχίες υγείας και ομορφιάς και ποιες οι πιο απλές λύσεις τους; Σας τις αναλύουμε όλες παρακάτω!

    Προβλήματα όρασης

    Τα προβλήματα όρασης και οι διάφορες διαθλαστικές παθήσεις, όπως είναι η μυωπία, η υπερμετρωπία, ο αστιγματισμός και η πρεσβυωπία, είναι από τα πιο κοινά προβλήματα των ματιών και επηρεάζουν την ικανότητα του ατόμου να βλέπει καθαρά. Πιο συγκεκριμένα, η μυωπία προκαλεί θολή όραση σε αποστάσεις, ενώ η υπερμετρωπία δυσκολεύει την εστίαση σε κοντινά αντικείμενα. Από την άλλη ο αστιγματισμός προκαλεί παραμόρφωση της εικόνας, ενώ η πρεσβυωπία συνδέεται με την ηλικία και δυσκολεύει την κοντινή όραση.

    Οι συγκεκριμένες παθήσεις αντιμετωπίζονται συνήθως με γυαλιά, φακούς επαφής ή χειρουργικές επεμβάσεις. Τέλος, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην αμελείτε τις τακτικές επισκέψεις σας σε έναν αξιόπιστο επαγγελματία, ακόμα κι αν δεν αντιμετωπίζετε κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Στην περίπτωση που δεν έχετε κατασταλάξει σε κάποιον συγκεκριμένο ειδικό, σας προτείνουμε να κάνετε μία λεπτομερή έρευνα στον τόπο διαμονής σας, να διαβάσετε κριτικές και να επιλέξετε έναν αξιόπιστο γιατρό, όπως είναι ο οφθαλμίατρος Θάνος Μπεζάτης στην Αθήνα.

    Απλές λύσεις σε ανησυχίες υγείας και ομορφιάς

    Οδοντικά προβλήματα

    Είναι αλήθεια ότι ένα λαμπερό χαμόγελο ομορφαίνει το πρόσωπο και δημιουργεί αισθήματα χαράς σε εμάς και τους γύρω μας. Υπάρχουν όμως κάποιοι παράγοντες, όπως είναι οι κληρονομικοί ή οι γενετικοί που σε συνδυασμό με τις κακές συνήθειες και την ελλιπή υγιεινή, δημιουργούν οδοντικά προβλήματα.

    Για να διατηρείτε, λοιπόν, τη στοματική υγεία σας στο έπακρο είναι απαραίτητο να πραγματοποιείτε συχνές επισκέψεις στον οδοντίατρό σας, ο οποίος με τη σειρά του θα σας κατευθύνει κατάλληλα. Αν πάλι επιθυμείτε να αλλάξετε τη θέση των δοντιών σας, είτε για αισθητικούς, είτε για λειτουργικούς λόγους, τότε η ορθοδοντική θεραπεία είναι η λύση που χρειάζεστε. Η τεχνολογία εξάλλου μας χαρίζει συνεχώς νέες καινοτομίες, όπως είναι οι νάρθηκες δοντιών invisalign, που κάνουν τη θεραπεία σχεδόν αόρατη, εξαλείφοντας έτσι και μία από τις ανησυχίες υγείας και ομορφιάς που τυχόν να υπάρχει!

    Δερματικά προβλήματα

    Τα δερματικά προβλήματα περιλαμβάνουν διάφορες καταστάσεις που επηρεάζουν την υγεία και την εμφάνιση του δέρματος. Πιο αναλυτικά, οι συγκεκριμένες παθήσεις μπορεί να οφείλονται σε παράγοντες όπως είναι η κακή διατροφή, η περιβαλλοντική έκθεση, η γενετική προδιάθεση ή οι ορμονικές αλλαγές.

    Είναι σημαντικό συνεπώς να περιποιείστε την περιοχή του προσώπου (αλλά και του υπόλοιπου σώματος) και να δημιουργήσετε μία καθημερινή ρουτίνα. Η σωστή φροντίδα του δέρματος περιλαμβάνει τακτική καθαριότητα, ενυδάτωση και φυσικά τη χρήση αντηλιακού όλες τις εποχές του χρόνου. Τέλος, η καλή διατροφή φαίνεται να αποτελεί ισχυρό σύμμαχο και σε αυτήν την περίπτωση, καθώς τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνες και καλά στοιχεία αναδεικνύουν την πιο λαμπερή πλευρά της επιδερμίδας.

    Διαβάστε περισσότερα:

    Κουρασμένο βλέμμα

    Το κουρασμένο βλέμμα είναι μία κατάσταση που μας έχει απασχολήσει κατά καιρούς όλους μας και χαρακτηρίζεται από μαύρους κύκλους, πρήξιμο και θαμπάδα στα μάτια. Προκύπτει κυρίως από έλλειψη ύπνου, άγχος, αφυδάτωση ή παρατεταμένη χρήση οθονών και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την αυτοπεποίθησή μας, καθώς αρκετές είναι οι φορές που μας προσθέτει χρόνια.

    Για να έχετε λοιπόν πάντα λαμπερά μάτια και να φαίνεστε ξεκούραστοι και γεμάτοι ενέργεια, χρειάζεται να σας φροντίσετε ουσιαστικά. Πιο συγκεκριμένα, ο ποιοτικός ύπνος, η υγιεινή διατροφή, η κατανάλωση άφθονου νερού και η εφαρμογή κρύων κομπρεσών ή ειδικών κρεμών ματιών είναι κάποιες από τις ευεργετικές συνήθειες που κρατούν την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια σφριγηλή. Αν πάλι το πρόβλημα επιμένει και συνδέεται με κάποια πάθηση, τότε χρειάζεται να απευθυνθείτε σε κάποιον αξιόπιστο ειδικό και να συζητήσετε μαζί του τους τρόπους αντιμετώπισης. Η έλλειψη σιδήρου για παράδειγμα είναι μια αιτία για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

    Φτάνοντας στο τέλος, είδαμε κάποιες από τις πιο κοινές ανησυχίες υγείας και ομορφιάς και αναφέραμε κάποιες απλές λύσεις για την αντιμετώπισή τους. Είναι σημαντικό να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να του δίνουμε όλη την αγάπη που αξίζει. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να “ανθίσουμε”!

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttp://anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης