ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    8 τρόποι να ανανεώσετε το παιδικό δωμάτιο

    Αγαπώ τα λευκά είδη και όχι μόνο απαραίτητα τα παιδικά. Θα μπορούσα να αγοράζω κάθε σαιζόν τουλάχιστον 2-3 καινούργια σετ και να ανανεώνω τη συλλογή μας. Ωστόσο επειδή αυτό είναι ακατόρθωτο, έχω τη χαρά να γνωρίζουν αυτή την τρέλα μου γιαγιάδες και νονά και μαζί τους να ανανεώνω το δωμάτιο της Μελίτας με ένα σωρό υπέροχα σεντόνια, πικέ κουβέρτες και παπλωματοθήκες.

    Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου ήταν κάτι που με απασχολούσε από την πρώτη στιγμή που έμεινα έγκυος. Οραματιζόμουν το δωμάτιο της Μελίτας σαν ένα παράδεισο από όμορφα χρώματα, υπέροχα διακοσμητικά και πρωτότυπα αξεσουάρ. Έμπαινα στο pinterest, είχα επισκεφτεί όλα τα καταστήματα παιδικών επίπλων και φυσικά είχα μάθει απ’ έξω όλα τα e-shop με λευκά είδη και είδη διακόσμησης. Ένα από αυτά όμως που μου έκλεψε την καρδιά πριν μερικά χρόνια ήταν το Laura Ashley e-shop που χτυπάει η καρδιά της βρετανικής διακόσμησης (την οποία αγαπώ ιδιαίτερα και ονειρεύομαι ένα καθιστικό σε country style). Οπότε σήμερα θα σας δώσω 8 τρόπους να ανανεώσετε το παιδικό δωμάτιο με έμπνευση από τo στυλ και τα προϊόντα της Laura Ashley αλλά φυσικά και από τις επιλογές που κάναμε με τη Μελίτα όλα αυτά τα χρόνια καθώς σχεδόν κάθε χρόνο ανανεώνουμε το δωμάτιο της με διάφορους τρόπους, όπως το να αλλάξουμε κουρτίνες, να ανανεώσουμε τα λευκά είδη και να αγοράσουμε καινούργια χρηστικά έπιπλα ανάλογα με την ηλικία της.

    8 τρόποι να ανανεώσετε το παιδικό δωμάτιο 1

    Λευκά Είδη

    Αγαπημένη επιλογή από το LauraAshleyShop τα μονά σεντόνια Hearts \και η αντίστοιχη παπλωματοθήκη για αγόρια με αστεράκι. Πόσο σικ και υπέροχα!

    Το brand Laura Ashley δημιουργήθηκε περίπου την δεκαετία του ’50 από την ουαλικής καταγωγής Laura Ashley. Παρά τη συντηρητική της ανατροφή, έδειξε από νωρίς το σχεδιαστικό της ταλέντο και μαζί με τον σύζυγό της δημιούργησαν τα πρώτα τυπωμένα υφάσματα. Από τότε ξεκίνησε μια τεράστια παραγωγή λευκών ειδών, ρούχων και αργότερα επίπλων και διακοσμητικών ειδών με παγκόσμια αποδοχή και επιτυχία. Στην Ελλάδα η συνεργασία δημιουργήθηκε το 1999 και από τότε λειτουργούν συνολικά 7 καταστήματα σε Αττική αλλά και στην επαρχία.

    Το ελληνικό e-shop μπορείτε να το βρείτε εδώ

    8 τρόποι να ανανεώσετε το παιδικό δωμάτιο 3

    Μαξιλάρια

    Τα μαξιλάρια αποτελούν το αγαπημένο αξεσουάρ της Μελίτας και αν την άφηνα θα γέμιζε τόσο πολύ το κρεβάτι της που δεν θα χωρούσε να κοιμηθεί. Εγώ θα προτιμούσα λίγα και καλά αλλά ποιος πάει κόντρα στις διακοσμητικές ιδέες ενός παιδιού; Το καλό με τα παιδικά μαξιλάρια είναι ότι μπορείτε να τα βρείτε σε πάρα πολλές ποικιλίες, σχέδια και τιμές και ανανεώνουν υπέροχα το παιδικό δωμάτιο.

    8 τρόποι να ανανεώσετε το παιδικό δωμάτιο 5

    Κορνίζες

    Εντάξει, με τόσες φωτογραφίες που βγάζω για το blog πιστεύετε ότι δεν θα είχαμε και την τρέλα με τις φωτογραφίες στον τοίχο; Εκτυπώστε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες από κινητό και φωτογραφική και είτε κορνιζάρετέ τες, είτε τυπώστε τες σε καμβά και διακοσμήστε το δωμάτιο του παιδιού με την φατσούλα του. Σχέδια και τύποι κορνιζών υπάρχουν άπειροι στην αγορά οπότε μπορείτε να δημιουργήσετε από κάτι μίνιμαλ έως και ένα κολάζ με κορνίζες στον τοίχο.


    Πίνακες με ζωγραφιές/ με εκτυπώσιμα/ φωτεινοί πίνακες

    Αν πάλι δεν είστε της εκτύπωσης, τότε μερικοί πίνακες στον τοίχο με αγαπημένα σχέδια ή κάποια “μότο” και αγαπημένες εκφράσεις θα μπορούσαν να κάνουν το δωμάτιο θελκτικό για κάθε ηλικία. Εναλλακτικά μπορείτε να ανανεώσετε το δωμάτιο με φωτεινούς πίνακες που κυκλοφορούν σε διάφορα σχέδια και αποτελούν την τελευταία λέξη της μόδας. Στο δικό μας σπίτι, το παιδικό δωμάτιο της Μελίτας έχει γεμίσει με αφίσες! Αλλά δεν πειράζει, σημασία έχει να το νιώθει δικό της και ανάλογο με την ηλικία της.


    Αυτοκόλλητα / Ταπετσαρία

    Συνεχίζω με τους τοίχους καθώς αποτελούν τον πιο οικονομικό τρόπο ανανέωσης ενός δωματίου. Μπορείτε να ανανεώσετε το δωμάτιο κολλώντας όμορφα αυτοκόλλητα στους τοίχους ή στα έπιπλα (αν π.χ. είναι μονόχρωμα και θέλετε μια αλλαγή). Υπάρχει πληθώρα σχεδίων στην αγορά αλλά και η δυνατότητα να στείλετε το δικό σας σχέδιο και να σας το μετατρέψουν σε αυτοκόλλητο. Εναλλακτικά για τους περισσότερο τολμηρούς, υπάρχει πάντα και η επιλογή της ταπετσαρίας. Προσοχή όμως στο mix and match.

    8 τρόποι να ανανεώσετε το παιδικό δωμάτιο 7

    Φωτιστικά

    Η αλήθεια είναι ότι το κεντρικό φωτιστικό ποτέ δεν ήταν μέσα στο μυαλό μου ως ένα από τα βασικά στοιχεία της διακόσμησης του δωματίου της Μελίτας (ήξερα μόνο ότι το ήθελα λιτό χωρίς πολλά παιδικά στοιχεία) Ωστόσο ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί που αγαπάνε τα ιδιαίτερα φωτιστικά και επιλέγουν ακόμα και υπέροχους παιδικούς πολυελαίους. Εμείς όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αλλάξει αρκετά φωτιστικά γραφείου και κομοδίνου καθώς δίνουν ένα όμορφο χρώμα στο δωμάτιο είτε σβησμένα είτε το βράδυ αναμμένα.

    8 τρόποι να ανανεώσετε το παιδικό δωμάτιο 9

    Αγαπημένη επιλογή από Laura Ashley Shop το καπέλο φωτιστικού οροφής Amelia Ballerina για κορίτσια και το καπέλο φωτιστικού οροφής Stars για αγόρια.


    Χαλιά

    Τα χαλιά αποτελούν επίσης ένα υπερ-βασικό κομμάτι της διακόσμησης ενός παιδικού δωματίου. Αν αφήσω στην άκρη το θέμα ποιότητα και είδους (καθώς υπάρχουν πολλοί που είναι υπέρμαχοι των υποαλλεργικών υλικών) το σίγουρο είναι ότι μπορεί να αλλάξει εντελώς ένα δωμάτιο. Είτε μιλάμε για μοκέτα από άκρη σε άκρη (σύμφωνα και με τις βρετανικές παραδόσεις), είτε για ένα μικρό χαλάκι μπροστά από το κρεβάτι, το χαλί δίνει χρώμα και στυλ στο δωμάτιο.

    8 τρόποι να ανανεώσετε το παιδικό δωμάτιο 11

    Υπεραγαπημένη επιλογή από Laura Ashley Shop για κοριτσίστικο παιδικό δωμάτιο το χαλί Mila σε ροζ χρώμα και το χαλί Diamond Blue για αγορίστικο παιδικό δωμάτιο.


    Κουρτίνες

    Άλλο αγαπημένο αξεσουάρ του παιδικού δωματίου. Θέλετε ψιλή, παχιά για πλήρη συσκότιση ή και τα δύο. Για μένα ιδανική είναι η αγορά υφάσματος (υπάρχουν πάρα πολύ ωραία σχέδια) και η δημιουργία των κουρτινών που θέλουμε εμείς. Έτσι το έκανα προσωπικά και τις δυο φορές και μέσα στο 2020 πάω και για 3η αλλαγή. Μεγαλώνει και αλλάζει και μαζί με αυτή και το στυλ της! Οπότε η παιδική κουρτίνα ώρα να μπει στο υπόγειο.

    Αγαπημένη επιλογή από Laura Ashley Shop το ύφασμα κουρτίνας Hearts για κορίτσια και το ύφασμα κουρτίνας Stars Blue για αγόρια.


    Τελειώνοντας θέλω να τονίσω πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά και η άποψη του παιδιού στην ανανέωση του δωματίου του καθώς πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος, ακόμα και παιδί, έχει δικαίωμα να έχει τον πρώτο λόγο στον προσωπικό του χώρο. Ωστόσο όπως και σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να τεθούν όρια καθώς οι απόψεις μας περί διακόσμησης πρέπει να συνάδουν με την οικογενειακή αισθητική αλλά και τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

    Θα χαρώ να μάθω ποιες από τις επιλογές μου και τις προτάσεις μου σας άρεσαν περισσότερο και αν έχετε ποτέ κάνει αγορές από το Laura Ashley Shop. Μέχρι την επόμενη ανάρτηση, σας εύχομαι καλή έμπνευση και με το καλό η ανανέωση του παιδικού δωματίου.

    Κάλη


    Υ.Γ. Διαβάστε περισσότερα για το παιδικό δωμάτιο και την διακόσμησή του στην Κατηγορία μας Παιδικό Δωμάτιο

    If you like it, Pin It!

    8 τρόποι να ανανεώσετε το παιδικό δωμάτιο 13
    8 τρόποι να ανανεώσετε το παιδικό δωμάτιο 15

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Calliehttp://anthomeli.com%20
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. Πολύ ωραία ενασχόληση το παιδικό δωμάτιο και πάντα το ανανεώνω εμπλουτίζοντάς το. Πλέον απλά βγάζω κάτι και βάζω κάτι άλλο γιατί το έχω τίγκα στα παιχνίδια και στα μικροπράγματα

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης